-->

Wednesday, May 9, 2012

Sepang Gold Coast : Bagan Lalang

Ni encik hubby nye request...tetiba bangun pagi sabtu rituh ajak g bagan lalang nih...pastu sebabkan dahpakat2 setuju...prepare lah barang pe yg patut..walaupun dah tahu klu sampai time kul 11 ke atas kompom air dah start surut....tp en. hubby nak g jugak katenya...nak cari siput...ok 'Mak' turut aje..lgpun ok gak isi masa cuti ngan bawak anak jejalan kan?x de lah terperap je kat umah....

Macam biasa...asyik g sana je ujan...asyik ujan je dan2 kami sampai sana...memang nasib gitu...kelah le kejap dalam kete macam kes ENTRI sebelum nih....Bila ujan da mula sereyat...baru lah kami start pasang khemah segala...

OK bila dah ada port..n aku sibuk susun barang...tengok anak beranak tuh buat apa...berlatar belakangkan air yg dah surut...
Ahaksss Qaisara yg dah start2 berjinak2 dengan pasir...kalau dak punya la susah nak letak dia bg berjalan...geli geleman kononnya...lepas tuh siap nyanyi bagai...t post len video dia jalan hati suka ria...hehehehe

Papa yg kononnya nak wat bebola pasir kat Sara..klu korang perasan uols perasan ketam suka buat bebola pasir..kata papa dekat Sara : "Ingat ketam je ke ade, sara pun ada ok"

Gaya ballet gitu...ahaks cantik x tube sara?ekekekeke..sensored : sara kata malu...ekekeke

Ni Papa tersayang Mama dan Sara...hehehe

Papa ajak sara main pasir lepas jejalan cari siput....layan je sara nih...

Bila da bosan buat gaya gini...sambil angkat kening konon tanya kenapa?
Pastu main lari2 sambil buat2 comel dulu
Pastu start sambung tolong papa wat istana pasir kononnya...
Hahahaha...ni bukan istana sayang...ni kubu perang...huh
ni aksi Sara deco2 kubu (konon istana tuh) dengan siput hasil carian...sekali susun tepuk tangan konon pandai la tuh...ok..mama pun suka tengok aksi sara tolong papa susun nih...beriya je...hehehehe
Seronok datang sini walaupun air surut...ada gak aktiviti lain nak d buat...malas tunggu sampai petang kitorang pun g lah salin baju...yg peliknya dalam sekelip mata lepas salin baju n solat...sekali tengok2 air dah pasang....hadoii timing x btoi langsung kitorang nih...hehehehe...x pe confirm ada d next trip...bg sara biasa ngan pasir pantai nih...dulu penakut...konon geli sangat...cehhh..mama nih siap mandi parit, ban, bendang sume...pacat pun tarik2 sampai putus (opss terbocor rahsia kekejaman ku d kala kcik2 dulu...hehehehe)

So, anakku tolong jangan ngade sangat geli bagai k...nant balik kmapung mama ajak terjun bendang lak...hehehehehe

10 comments:

Kakzakie said...

Kakak suka sangat tengok sara... nampak sangat dia punya seronok dah tak pandang mama punya kamera pun...

athlea said...

awek......nape sara seksi sgt ni???ish...ishh..mama ni pakai kanla baju utk die..hehehe...

oit..gi sane tak ajak ek...hehehe...
amboi sara geli geleman konon...tu la budak bandar mmg camtu..ahahaha..

SumeSakan said...

Kakzakie : tu la tuh kakzakie...punya nak berjalan pijak pasir x de dah nak layan camera bagai...hehehehe

SumeSakan said...

athlea : hahaha auntie sara seksi sebab air laut kering pastu kalau pakai baju kang pasir lekat kat badan...sara geli...

tu lah nnt kalau dah selalu main sawah sara dah x geli dah...nak jd mcm mama lah taik kambing pun dah mangli...hehehehehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

sukanya dia.. hehe
cubettt kang (^___^)

SumeSakan said...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ : geram kan?memang rasa cam nak cubit2...hehehehe

~aYu~ said...

sara seronok main pasir walaupun geli yek... hehe... tido sana ke balik ari? we oll pun suka benda last minute plan ni.. hehe..

SumeSakan said...

Ayu : blk hari...umah x jauh...tu yg lk hr...hehehe

IntaNBerliaN said...

wah bestnya.. alisha lgsg xnk main pasir... hihi

SumeSakan said...

IntanBerlian : ye ke...x pe.. x pe t bawak len kasi dia main pasir...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...