-->

Sunday, May 20, 2012

Tau La Besaq...x Yah La Nak Tunjuk Hero Kat Jalanraya

Salam uols, Meh nak story kes yg jdi kat kami sefamily masa on d way pergi kenduri membe ofice hubby kat titiwangsa....as usual masuk ja jln KL kompom jalan jd slow mcm siput tau...tp x de la siput sangat cuma x de la leh tekan minyak sokmo menten..kena break2 la kan....

Sampai je kitorang kat jalan depan muzium negara x semena2 ada sebijik lori nih tukar lane tau...oppsss sebelum tuh nak bgtau kami mmg menten 2nd lane je..jln ada 3 lane tau....lori tuh dari lane kiri...uols dapat imagine tak?kitorang tengah sama2 jalan lebih kurang setengah badan lori tu dah le...ttiba dia amik lane kitorang sbab nak elak kete yg mmg dah lama brenti kat tepi jln tuh...gila uols..opsss bukan kata uols gila tau..nak gmbarkan ekpresi time tuh...bergegar kete kitorang tau...tergamam time tuh..mmg kitorang x hon lah time tuh..tp kereta blkang kitorang lak tolong hon lori x berhati perut tuh...mau tak gegar gak lah kete kitorang dek bergesel ngan tayar lori yg gedebuq besaq tuh...

Yang lg bestnya dia wat don't know je kat kitorang yg kerdil nih n terus blahhh cam tu je tau..time tuh my qaisara tgh lena..cepat2 aku letak kepala sara gapai telefon untuk snap pic bontot lori yg kejam tuh...

ni lah bontot lari yg d pandu oleh pemandu yg pikir lepas dia je..kejam toiii...

kasi zoom skit kasi clear..huhu

Untuk pengetahuan uols aku dah la tengah fok fobia ag tentang berita xcident anak branak yg naik lancer tuh..yg baby dia selamat tuh..(takziah untuk krluarga mangsa)..sebelum gerak mmg aku ingatkan my hubby lah untuk drive elok2...tp tu la kan..kekadang kita dah drive elok2..tp bertrmbung lak dgn driver qhope yg aku cerita nih..dah x pasal2 terjebak jgak..

ni lah keadaan kereta kitorang dek bergesel tayar lori tuh...

alhamdulillah la x teruk sangat...x leh imagine klu dia naik atas kete aku time tuhhhh...huuu dan2 teringat kat sara...mintak lindung la ya allah....

P/s : kepada driver2 yg bawak kenderaan berat nih ingatlah yg lain yg naik kenderaan kcik molek nih...kesian kitorang...senang ckp sesapapun silalah berhati2 d jln raya ye..ingat yg tersayang...chewahhhhh

21 comments:

Naz said...

uih..bahaya tu..igt jalan tu khas utk dia aje ke..

CIK MAY said...

org kat kl ni mmg bwk knderaan dgn kurang ajr. bkn tuju kat sume driver d kl ni.tp kbykkn mmg mcm tu..

IntaNBerliaN said...

iskkk nilah bahaya ni... sk bwk suka2 ati kan.. dh la dia tu besar.. seriau gak kan..

SumeSakan said...

Naz : Tu lah pasal...dalam hidup SS dah 2 kali tau jadi cenggini...dulu 1st kitorang naik moto...yg allah time tuh dah ngucap panjang...diorang sesuka hati je masuk lane...gerunnnn

SumeSakan said...

CIK MAY : hmmm tu lah...rasanya kat mana2 pun leh jumpa perangai mcm nih...bila x dak kesedaran gini lah jadinya...geramzzzzz

SumeSakan said...

IntaNBerliaN : memang sereyau..tergamam seketika time tuh...dah la fobia x abis ag...adoiii...

misz_eyza said...

selalunya kenderaan berat nie pandang sebelah mata jer pada kenderaan kecik nie..kita pula kena berhati2 dgn mereka.

SumeSakan said...

misz_eyza : Btol selalunya nampak dari jauh cuba jauhkan diri....diorang ni cam penting diri skit...

Kakzakie said...

Kalau kakak pun geram. Mesti debaran tak boleh kata masa tu kan. Kakak kalau pandu kereta paling takut lori dan bass express...

SumeSakan said...

Kakzakie : sama lah kita akak....kalau bleh elak..elak jauh2 dari kenderaan besau nih...gerun...memang debar x terkata apa time tuh...huhuhu

izan mama mia said...

mmg ada sesetengah pemandu lori ni...'giloz'...pernah kena gak..mmg geram tahap gaban tapi dia buat dek jer kita hon...terus laju jer...geram sangat..
nasib baik xada apa2 kan....

SumeSakan said...

izan mama mia : tu lah alhamdulillah x de pape...cuma tu lah bila kena cabut lari...pastu nant tanpa rasa bersalah buat lagi...yg naya nye golongan tikus cam kita ni lah...harap timbul lah keinsafan kat diri mereka...AMINNN

aizamia3 said...

fuh.. nasib baik tak bawak laju.. syukur takde pape..

psstt: kalau ai, confirm tak lepas pemandu lori tu.. bukan setakat amik gambar je, terus tekan sruh dia berhenti kat tepi..

SumeSakan said...

aizamia3 : klu ikutkan nak jugak kejor...tp memandangkan menonong je dia cabut lari n hubby pun cakap dia besau mama...ehehehehe...alih2 biau je lah...ekekeke

Norzirah Bt Yaakob said...

syukur mujur hampa sekeluarga selamat, kuang hajo lori tu kab..

Norzirah Bt Yaakob said...

syukur hang sekeluaga xde pe2.. kuang hajo lori tu..

hidayah said...

Alhamdullillah korang sekeluarga selamat.
Yelah ikut geram dalam hati mmg boleh bawak gaduh tepi jalan kes mcm nih tapi klu fikir2 yg penting dah selamat.
Len Kali klu saya nmpk Lori konfem triple extra hati2..
Tak boleh nak agak kelakuan drebar Lori ni..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

bahaya, mang bahaya.. tu kereta.. bayangkan penunggang motosikal... kalau bergesel.. entah apakan nasibnya.. huhu...

moga dipelihara Allah hendaknya...

SumeSakan said...

Norzirah Bt Yaakob : tu la zirah..alhamdulillah skit je....cuma tuh lah bila x d beri pengajaran cam tu lah diorang wat lagi t...geram je...

SumeSakan said...

hidayah : btol2 kena triple muple berjaga2...hehehehehe....lepas ni nampak terus lari jauh2 klu bleh...tengok tayar dah gerun...

SumeSakan said...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ : btol eeiyss..aini dah biasa kena time naik moto...rasa cam tertarik je ke bawah lori tau time dia nak potong sesuka hati tuh...dah ngucap panjang time tuh...hmmm semoga diorang nih d beri kesedaran utnuk lbih memikirkan kita yg comel2 nih...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...