-->

Friday, May 4, 2012

Aktiviti Jahit Menjahit Kasi Siap

Antara aktiviti yg aku atuq sepanjang aku balik kampung baru nih ialah jahit baju tempahan kawan aku nih sampai siap…gila toiii…6 bulan dia bg kat aku baur aku nak gelut jahit…tu lah Pn. Qulam sapa suruuh bagi green light cakap siap lambat pun x pa…kan saya dah menurut perintah…kekekekeke…benornya bukan apa time nak jahit je si kenet tuh kacau…time dia kacau je aku nak start menjahit …kang x pasal2 habis senget benget baju orang lak…..tu yg asyik bertangguh je tuh……ahakkss alasan baik punya…ekekekeke…

So, kat kampong memang aku gigih jugak lah nak siapkan baju 3 pasang yg membe aku tempah nih…yg bestnya mak aku ada gak tolong ckit2…tu yg sayang sangat kat mak tuh…I luv u maa…hehehehe…ni lah hasilnya...gigih gak nak snap pict...adik aku lah ni punya kerja...siap mentioned cakap leh Kak Nuun (nama glamour aku kat kampung...akakaka...) masuk dalam blog t...hahah sangat memahami adik aku ini...hehehe

Ahaks tangan sapa tuh...?
Ni proses memasang zip pada kain...
Ok da siap jahit karipap ke mata lalat ntah orang panggil nih...
Baju ke-2...yihaaa...semangat waja nak siapkan k...Satu ag baju d next post ye bila dah ready sume...hehehe...nak wat camne cameraman nih snap pict ni ja...ekekekeke

Kepada mera dhost…minggu depan I kasi baju u k….tinggal skit aje ag nak touch-up…ekekeke

p/s : ni kisah permulaan aku belajaq menjahit yg aku pernah story sebelum nih...hehehehe

11 comments:

Kakzakie said...

Dekat-dekat puasa lagi nanti tak menang tangan nak siapkan baju tempahan ye...

SumeSakan said...

Kakzakie : hahahaha x dapat kot amik tempahan...klu sempatpun nak wat baju sendiri ngan anak je...hehehehehe..

noor said...

untung org yg pandai menjahit nih kan...nmpk kemas lah jahitannya

SumeSakan said...

noor : x de la pandai sangat...baju kurung boleh la...baju pesyen sumpah x reti...hehehehe...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. pandai menjahit.. sukanya.. is pun nak blajaq jugak neh... hohohoh (^___^)

athlea said...

awek,tlg ajar aku jahit mata lalat tu..hehe..nak berguru ngn ang ni..ekekek

SumeSakan said...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ : belajaq2 x rogi...leh jahit baju kita n anak sendiri...lg berbunga2 hati bila tengok anak pakai hasil kerja tgn sendr...hehehehe

athlea : bleh je dear...nak ajar kat mana...alam nyata or alam maya?heheheheh

Pokok Manggis Depan Rumah said...

pandai menjahit yea..
mesti cantik ni :-)

izan mama mia said...

wah..pandai mejahit yaa...salam kenal..folo cni juga,,

IntaNBerliaN said...

ooo pandai jahit upenye.. sy pandai tetas jahitan je..hahhahah

SumeSakan said...

Pokok Manggis : biasa2 je dear...x dela cantik mana...hehehehe..

Izan : thanks dear...

InyanBerlian : hahahaha...pandai la jugak tuh...hehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...