-->

Tuesday, May 29, 2012

Tau La Nak Tolong Mama : Tapi Sapa Ajaq Lap Macam Tuh

Ni time aku lepas mkn tengah hari....kuar je aku dari dapur tengok2 dia dah atas meja sambil betulkan cekak dia yang nak tertanggal tuh....opss sebelum tuh korang perasan x kain yang kat kaki dia tuh...yg tu aku guna untuk lap meja klu tumpah or pape...

Si kecek aku nih mmg suka lap meja...mula2 dia akan cari tempat yg berair..means basah lah...hahahaha

pastu dia akan lap cam gaya kat bawah nih...comel tak?

haaaa aksi macam nih mmg aku selalu tengok dah...klu kat kedai makan pun gini lah gaya dia pantang tengok meja basah...

Tapi yg aku x bleh blah...gaya kat bawah nih...dengan slumber je dia bangun dan lap2 meja tuh macam kat bawah nih...seyes yang ni 'MAK' x ajar 'NAK' oiiii.....mana hang belajaq nih.....dia bleh lap2 dengan kaki...adoyaiii jenuh nak kena tune balik nih...hehehehehe


Apepun : jangan biarkan anak kecil anda tiru aksi d atas nih...sangat merbahaya jika tanpa pengawasan...chewahhhh...pandai qabat meja dah nih...susah betul...x leh lepa lah jawabnya kan?

18 comments:

mamavogue said...

Alahai si Sara nih..
tapi still menten kiut tau!

Naz said...

terover sikit..haha..

(p/s: sy main2 je aritu kak..hehe..ni email sy: nazirahfathil@gmail.com)

Mrs Lurve said...

hahahahaha...mesti sara pernah nmpk mama wat g2..comel sara nie..

Dieyna said...

huhu tak nak bagi hannah tengok gambar ni nanti dia tiru.. huhu seronok tengok perkembangan anak kan.. peringkat demi peringkat.. kalau ada yang termiss mesti risau.. Alhamdulillah, skang ni masih mengikut peringkatnya....

MAY said...

kecik2 da tunjuk simptom2 ank yg baik..haha

IntaNBerliaN said...

sara ni budak pandai!!..

mana dtg idea guna kaki tu ye.. hahah.. lenguh tunduk2 kot.. tu yg diri, guna kaki lg senang.. hehheh

Kakzakie said...

SS usia macam Sara ni tak boleh cuai tengoklah dia boleh buat macam mama dia buat. Tu lap guna kaki ikut siapa sayang... hmmmm... mesti mama tutup muka bila auntie tanya nie...:)

SumeSakan said...

mamavogue : hahahaha cute tuh yg buat mama geram sokmo...adoyaiiii

SumeSakan said...

Naz : x pe ikhlas untuk u naz...hehehehe

SumeSakan said...

Mrs Lurve : mama x wat...seyes...macam mana mama nak panjat atas meja lap ngan kaki gituh...kompom terbelaga ngan kipas...kalau lantai lak papa yang selalu tolong mop...hahahaha

SumeSakan said...

Dieyna : hahaha tengok bleh tp cakap aksi ini jangan d tiru ye nak..hahahahaha

SumeSakan said...

MAY : harap2 gitu lah dear...rajin cuma cara nih je mama x leh tima...hehehehe..

SumeSakan said...

IntaNBerliaN : haaa yg tu yg menjadi persoalan dear...x kan kat taska kot dia dapat..nant risik dgn budak len...ekekekeke

SumeSakan said...

Kakzakie : mama x ttup muka sebab mama x bersalah...ekekekeke...seyes kakzakie memang terkejut tau tgk sara lap gituh...ekekekeke...anak mama..anak mama...sabor je lah....

Golden Rose said...

alahai comeinye....ada ciri2 calon menantu mithali ni cume part last tu yg kantoi

SumeSakan said...

Golden Rose : part last tu mmg mama dia x dapat totlong...ekekekeke

Anonymous said...

Lauk hidangan ka tu...mama z

SumeSakan said...

Mama Zikri : nak mkn ka lauk nih...sedap oo tokak dia...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...