-->

Monday, October 31, 2011

Makan angin @ Bagan Lalang


Hi all, meh nak story skit..bangun je awal2 pagi semalam…tetiba sound kat hubby…Paaaa..Jom bawak Sara jalan2…niat d hati nak melawak je…tengah wat betfest tetiba hubby jengoi…Jom la kata nak jalan…rupanya Hubby memang beriya nak bawak Sara jalan…hasratnya nak cari pantai(sebab kami nyer Sara nih suka bebenor main air skang nih)…so, redah je lah walaupun x tahu jalan…alhamdulillah matahari terpacak atas kepala kitorang sampai ke destinasi…gila kau nak mandi pantai kul 1:00 pm..kompom rentung…

Lepas da jumpa port segala…kitorang pun hampaq la tikaq…sekali baru posing 1, 2 keping gambaq…




Jeng..jeng.jeng…

Sekali Ujan Daaaaaa...bleh wat muka gini?

Huuu berkelah dalam keta la plak….

Kitorang plan tunggu kjap ag kot2 ujan sereyat(reda)…yup ujan dan sereyat..sambung hampaq tikaq…tup2 turun balik…gini la jawabnya..ado keja nak gulung..hampaq…gulung..hampaq…so, bawah payung la jawabnya kite..…hehehe

Ada Orang Berkelah Gini?
Pose Skit
Bila ujan da betul2 reda…terus bawak Sara masuk laut…sekali time x kena la weiii…air lak surut….hmmmm gini lah kalau jalan yang x plan…tapi layan kan je jgak…my hubby sempat ag cari siput…Aku?hahahaha tolong snap pict je lah…malas lak rasa nak basahkan diri…ekekekekeke

Nuuuunnnn jauh di sana...Kecik ja nampak si jantung hati 2 orang tuh...
Zoom Skit
Haaaa tudia comel ja kat nun sana..
Tolong Papa cari siput ye
Payung Jap..Gilo tengah hari qembang..mau rentung baby aku nih...

Gaya Apa tuh Papa Nyaaaa?
Bestnya depa main ayaq nooo..
Clupp..Cluppp..dipukulnya air tuh...x mau naik korang tauuu..
Tengah My little Qaisara asyik main ngan aku sekali dia perasan yang Papa dia dah jauh...Terus dia merangkak nak g ke Papanya...Best tau ke sana ke sini dia merangkak dalam air tuh....

Atur langkah satu persatu
Skit ag...abaikan suar yang jarang tu ek...
Usaha Gigih Redah Air..
Setelah penat main air...hehhehe
Hasil Carian..4 je dapat...kitorang masak gak k 4 pun tau...hehehehe
Air yang semakin surut..sdih benorrr

Lepas dah berjemur dalam ½ jam..kitorang lepak tepi pantai…Disebabkan malas nak tunggu sampai petang (air naik)..kitorang decide nak balik je..maybe next time jengoi balik…So, terus gerak balik….

Sampai Putrajaya kami singgah satu kawasan rekreasi tepi tasik nih...berdekatan ngan Bangunan PICC...cantik gak tempat dia...1st time sampai...Tengok2 lah ada sebuah restoran kat situ...So, layankan aje lah pakej steamboat kat situ..Satu kepala RM15...makan sampai muncit...hehehehe

View dai restoran tuh..(x tau nama apa)..hehehe
Sara sedih nape nihhh..penat Papa pujuk tauuu...
Ahaks..tugas Papa...cam ni lah kalau dah ada Anak...salah sorang kena surve
Lepas da muncit..terus gerak balik ke Umah..Papa terus pengsan..Qaisara lak tido dari kul 7:30 sampai pagi...penat betul tuh...ekekeke...k waiting for the next destination untuk makan angin...hehehehe

4 comments:

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

waaa bestnya jalan2.....tunggu anak tu besar, 4-6 tahun.....lagi best tu

SumeSakan said...

tu la tuh..x sabar nak tunggu dia jalan...jenuh ligan dalam air kan?hehehe

Mrs Lurve said...

wahhh...dh makin comel la sara, dh makin besar dh dia kan..

SumeSakan said...

tu lah dah secomel papa dia dah...ekekekeke....tu lah tengok dia tidur terharu lak rasa..da panjang rupanya anak Mama nih...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...