-->

Monday, May 21, 2012

Dah Mula Pandai Bergaya Dah Si Kenet Nih

Sabtu baru nih aku ada kenduri nak kena attend tau...aku pun siap lah macam biasa...siap bag pampers Sara, handbag aku n segala yg patut lah...sekali ternampak lah kelibat si kenet ku itu dengan handbag aku yg comel loteh tuh...sekali dia pegang then terus masukkan kat leher dia..."dalam hati aku...amboihhh bukan main ag..dia pun dah pandai cari handbag nak kuar"

Tiba masa nak kuar je akupun pujuk lah dia mintak simpan..bukan pe malas nak layan kerenah dia tuh...sekali x kasi uolsss...nak jugak makai nyer...biar je lah aku dia kenakan ngan gaya dia tuh....lepas da cari kasut pe yg patut...duduklah pulakdalam kete...sekali dah tunjuk pulak ke spek dia...konon nak pakai la uols tau...mula2 ingat x nak kasi...sebab tau dah kang dia pakai kejap je...ada yg dia nak campak kat bawah lepas tuh...saja jeles x leh tengok benda tuh tergantung elok2...dah merengek2 nak..kalah le mama dia nih...kasi la jugak...pastu dok menerai (try) lah boh sini x kena...boh sana x kena...susah lah nak xplen..nah korang layan je lah pict dia nih haaa....

Sara tanya : Comel tak sara gayakan beg nih?

Pakai silang uols...auwwwwwww


Hidung Sara x berapa nak mancung...pakai spek pun x lekat...tengok dah jatuh dah...
Sebabkan pakai asyik jatuh je...pakai macam ni bleh?
Macam mana pun x pe lah anakku...jangan macam2 sudah....yang paling x bleh blah nye...adoyaii turun shopping mall pun dia nak bawak handbag uols...penat 'Mak' ni acah2 kasi lupa...Tapi bab g kenduri memang x leh daya nak pujuk...bawak jugak lah handbag tuh masuk khemah....Dah jadi 2 handbag..Mama satu..Sara satu...Bak kata kawan my hubby.."Kalau dah perempuan tuh perempuan jugak ye"...Mama kate layan je lah...kang x kasi wat perangai lak...huhuhuhuhhu

29 comments:

Kakzakie said...

Dia nampak mama ada handbag itu yg dia pun nak sama...cute:)

Naz said...

comel dah bw handbag tu..tapi senyum la sikit cik sara

SumeSakan said...

Kakzakie : tu la pasal jeles tengok mama ada handbag..dia pun nak jugak...seb bek x mintak boh bedak sekali dalam tuh...hehehehe

SumeSakan said...

Naz : Sara memang mahai nak kasi senyuman dia...suka wat muka serius...huhuhuh

athlea said...

auntie zila tknak tegur psl sara...nk teguq psl mama sara...cantik nye baju mama sara....hehehe

SumeSakan said...

athlea : erkkk...nampak meh?x pe lah thanks k...hahahahahaha

Rapunzeel Cikilolo said...

kena beli satu mini handbag untuk die la nmpaknye :)

SumeSakan said...

Rapunzeel Cikilolo : Nampak gayanya gitu jugak lah...nantilah slow2 mama dia g cari...hehehehe

~aYu~ said...

ewah..ewah.. anak gurl mmg camnikan.. anak ayu pun sama jek siap berlipstik bagai.. tak larat layan..

aizamia3 said...

lawanya dia.. ;)
biasa tengok ibu je melaram, kali ni biar aku pulak.. hehehe..

iEdA said...

dia pon nk ikut mama dia jgk...hehe ^_^

CIK MAY said...

alo comel2..kecik2 ade hbeg da..

aizu's life said...

wah.. c kck ni dh pandai melaram.. xlame lg abes la lipstik mama. be careful yaa.. bdk2 pompuan ni mmg suke lipstik, bedak + brg2 mekap.. Hihi

BungaTulip said...

alala...comey tul dak tecik ni.hehe :)

IntaNBerliaN said...

hahhaha comel je.. mcm alisha gak ni.. cuma alisha handbag dia xkan silang.. walau besar mana handbag pun, dia tetap letak paras siku.. hehehhe

hidayah said...

Hihi...sangat chumiiiilll...
Mak sabar mak.. next time bukan handbag je..
Segala Baju seluar dgn kasut pun Sara nak.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hehehe.. cumil.. tecik2 dah pandai bergaya.. hahai~ (^___^) muah2 untuk qaisara (^___^)

Karukord Jagau's said...

chomeeeii je haa (^___^)

SumeSakan said...

~aYu~ : hahaha..lipstik pun dia dah start usyar2 dah ayu..lepas ni silap2 mintak boh lipstik lak dalam dia nyer handbag...hehehehe

SumeSakan said...

aizamia3 : hahaha anak jeles kat mak gitu ler...

SumeSakan said...

iEdA & CIK MAY : hehehe tu la kan nak bergaya bukan main...

SumeSakan said...

aizu's life : bedak dia da start dah...lipstiks dia br dok start korek...huhuhu..lpas ni x tahu lah...kita tunggu dan lihat...hehehehe

SumeSakan said...

IntaNBerliaN : alisha x terkata lah...tuh gaya mak datin...hehehehehe..kelassss uuu...

SumeSakan said...

hidayah : hahahaha...kasut dah tera dah...suka try high hill mama...baju lak dia suka hat dalam2 ja...adoyaiii...tahu aje kat mana tempatnya....sabor je lah...

SumeSakan said...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ : wahh terhareu auntie eeiyss kasi sara muah2...hehehehe

SumeSakan said...

Karukord Jagau's : thanks

mamavogue said...

gitu ler..
dah pompuan tu mesti la nak bergaya stailo2,,
abis la mama nyer pasni hehe

SumeSakan said...

mamavouge : tu lah...lepas nih nak pakai lipstik pun kena sembunyi2...hehehehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

respon to | 14#WorDLeSs WeDNesDay | : isi dalam kat gugel je.. kekekke (^____^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...