-->

Thursday, May 3, 2012

Layan Gambaq Suka Suki @ Kampung

Salam uols, 

Just nak tempek gambaq x semenggah dari aku yang dah di snap sepanjang aku kat kampung tempoh hari...hehehehe....

Si Toncetku yang maksu dia panggil Upin Ipin...tocang terpacak cam pokok nyioq uols...kome ada?..Ni on d way nak g umah akak aku kat Sungai Dua..jalan2 sambil mkn...ah~haaaaaaaaaaaaa
Ni posing kat taman mainan dekat ngan umah akak aku...pict ni je cun...yang lain hampagas...hehehe
Ni lak outing makan2 dengan my PAMA, adik aku dan anak dia...Tengok sara dah tunjuk gigi dia tuh...apa mimpi ntah maksu dia snap pict nak pulak gelak sambil tunjuk gigi...kalau dak harapannnnnnnn
Ala tomei2...suka sangat malam nih...rasa cam pandai lak si kenet nih bergambor...klu dak muncung kalah itik...hehehehe
Budak yg sememangnya pandai berposing nih x leh amik port...lena semedang...naik ja keta lentok...senang btoi adik aku jaga dia tau...hehehehe..rezeki masing2 kate...
Ni kerja adik aku...konon nak tangkap pict sendiri...dari dulu sampai la tangan pengkaq...tangkap gambaq mesti muka dia x penuh masuk pict...hahahaha...
Sara yang suka minum fresh oren...sebabkan batuk dan selsema sekali ngan mama lah terpaksa minum fresh oren suam...cehhh...
Ni my beloved PAMA...sayang PAMA sesangat....hehehehe..sian ayah aku tau time nih tunggu punya tunggu sampai kami sume dah abis makan k teow kungfu dia x sampai..last2 majuk x mau mkn...kungfu x abis2 kat dapuq tu yg x kuaq2 tuh...ayah aku nih pantang skit...klu orang kemudian dapat dulu mmg pantang dia lah...hehehehe...terus cancel..padan muka...
Ni permandangan belakang umah aku....sawah padi uols...balik memang best irup udara segar...tp yg rumput panjang tu sila abaikan ye....hehehehehehe
Yang ni lak time aku bawak Sara g klinik....Sian dia uols...telinga dia kuar cecair cam mukus (hingus kekuningan)...Budak nih konon nak datang kawan2 ngan sara...sara memang suka la bab kawan mengawan nih...opsss betul ke ayat aku tuh...ignore lah...lepas dah salam terhantuk kepala masing2...mau dak dua2 pakat nak cium tangan...kedekuk la kepala jawabnya...pastu dekat2 lah dia nak kawan ngan sara...sekali sara pun dekat2lah badan dia konon nak cium...sekali nah amik kena tolak ngan budak tuh sampai terduduk...seb bek lah anak aku nih jenis lasak skit...skit2 tarak nanis punye...baik punya bangun nak cium ag...terpaksalah aku sebagai mak nih tenangkan dia..."Sara sayang...adik x nak cium ye"....terus mak budak tuh panggil anak dia...tu lah alkisahnya....

Ni lah dia qhope telinga Sara yang bertakung air tuh....aku korek buang kang penuh balik...doktot cakap kesan dari selsema dia n dah kasi antibiotik...hope x de pape...riso gak...kalau x baik gak sehari dua ag nih kompom aku nak wak g pakar...takut doww....doakan x de pape ye...

Ok, setakat ni dulu pict yg dapat aku kongsi...pict jalan2 akan nyusul kemudian...Orang Penang baru nak jalan2 penang gini ahh...hehehehehe

10 comments:

Kakzakie said...

lain kali kalau jenjalan dgn Papa kena beritahu waiter order utk papa kena siapkan dulu... kesian dah tak mahu makan sebab lambat sangat.

Cucu-cucu apa kira happy bukan main..

SumeSakan said...

yup kakzakie...sebabnya kami sume order chop2...ayah je order masakn panas...ingatkan mmg lambat ahh sekali usyar 2 meja lambart dah dpt dulu...harapann ahh ayah nak mkn klu kes gituh...ekekekeke

CIK MAY said...

CM pun mcm tu jugak..klu lmbt sgt order, terus g kedai lain je..klu tak mkn rugi plak..kene byr jugak..

Nina K's Luviee said...

mmm bestnyer balik kg....nina skang ni jrg bleh tgok blog org sejak blog dah berubah wajah....tak reti nak g dashboard ler....buta it sgtkah aku... Aini...kalao telinga kuar nanah gitu jgn dibiar boleh bawa masalah...bab nina ada cousin dulu akibat nanah telinga dia kurang mendengar dan percakapan jd pelat sampai tua

SumeSakan said...

CIk May : hahahaha...taub ayah cakap macam mana bila dia mai tanya selepas kami tanya da siap blum...

tengah buat pakcik...

ayah : x yah lah cancel lah dah lambat dah...

terus dia buat muka seposen...hehehehehe

SumeSakan said...

Nina K' Luviee : hehehehe x pe lelama familiar lah tuh dengan new dashboard nih...hehehehe

tu lah nina risau gak..sebab kecik ag diorang x tau cerita cam na rasa kan?
tu lah ingat klu x de perubahan nak kena bawak g pakar lah ni...riso lak tetiba...

athlea said...

amboi2 sara...comei sungguh ah senyum...geram aku nengok,..
awek,adik ang same jek cam aku,tangan tak de ong..kalo amik gmbar sndiri,confirm muke tak kuar...
mcm aritu amik gmbr ngn ang,muke ang sorang jek ade,aku sipi2 jek..ahahah..sabar jekla..

SumeSakan said...

athlea : tu lah KELEBIHAN korang yg memberi kelebihan kepada kami yg menumpang gambaq nih...alih2 muka kami yg lebih...kuikuikui....

IntaNBerliaN said...

sara ni cam alisha gak.. xleh jupe geng sikit.. mesti dia g dkt org tu.. pegang2 peluk2 cium.. kdg2 smpai lari budak.. hahahhaa

SumeSakan said...

IntanBerlian : tu la yg aini ckp tuh tengok alisha lebih kurang sara je pe'el nye...tp bab budak laki pun dia nak cium tu yg x tahan tuh...hehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...