-->

Monday, October 17, 2011

Sakit Gigi – Geraham Bongsu ~ Sambungan



Masuk Hari nih dah masuk 6 hari aku menderita sakit nak tumbuh gigi nih..sebab kan sangat dah tahan dari hari jumaat lepas ag aku dah berkunjung ke klinik gigi…lepas d buat check up oleh doctor..yup doctor memang sahkan gigi geraham bongsu aku nih x ckup ruang untuk tumbuh….selepas disuruh bukak tutup rahang beberapa kali..then doctor bg 2 solution untuk sakit aku nih…ubat dia hanya cabut katanya…dia bg aku pilihan sama ada nak cabut geraham bongsu yg atas (yang x sakit) or cabut yang bawah means yang mendatangkan sakit tuh….dia ckp mungkin jugak bengkak tuh datang drpd gigitan geraham atas ke atas gusi yang bengkak di atas gigi yang baru nak tumbuh tuh…

Aku : hmmm doctor suggest buat yg mana?(sebab dia lagi pakar kan?)
Doktor : Ada patient saya jd masalh cam nih then cabut yg atas leh selesaikan masalah jugak..Kalau cabut yang atas kos dia RM75…n kalau yang bawah kena wat minor surgery sebab geraham tumbuh masih x smpurna..kosnya RM450…
Aku : gurrrppp (telan ayaq liuq sat)…

Memandangkan aku terdiam seketika…doctor mulakan bicara balik

Doktor : hmmmm kalau nak cabut yg atas kita bleh cubalah..insyaallah leh selesaikan masalah..
Aku : hmmm tapi kalau masalah ruang x ckup..means yang bawah tetap sakit jugak kan?nant x jadi 2 kerja ker?
Doktor : (gelak je)
Aku : X pe lah…saya amik ubat tahan sakit dulu then tengok mcm mana?klu still x dapat tahan I nak wat minor surgery tu lah kot…nant saya datang set appoinmment…

So, lepas amik ubat balik lah aku…hahahahha..mahai weiiii ingat nak try g klinik kerajaan dulu la kot…try tgk…klu lambat maybe terpaksa lah…korban duit x pe lah janji baikkan…sakit weiii sampai ke hari nih sakit…siap tangkap sakit kepala ag…

So, hari nih aku g la servey klinik kesihatan…2 buah klinik tau aku pergi…satu kat present 9 & satu ag kat present 3..cehhhh salah time dahhh kat present 9..leh plak aku g petang…rupanya petang untuk yg ada appointment je…kat present 3 lak x dak perkhidmatan pergigian..just amik ubat tahan sakit je lah…hope esok sume berjalan lancar….srius x tahan……just bertahan dengan ubat je tau…hehehehe

4 comments:

YNA said...

sakit gigi mmg sgt sakit.. xmo dah sakit gigi.. cukupla yg dulu tu :(

Mrs Lurve said...

haa..kan ckp, sakit smpai ke kepala, i pernah rasa dh..sakit smpai ke kepala, seme serba xkena, i masa sakit tuekan, pregnant, lagilah xleh mkn ubat sebarang..kena tahan jer..cpt2 tau, sian i tgk u..nti nk raya aji xleh mkn mcm2

SumeSakan said...

btol tuh yana...sakit yg x tau nak ckp guana...tido pun x leh kan?

SumeSakan said...

Mrs Lurve : hahahaha..masalahnya I hantu makan...hahahahaha....Makan lalu je tu yang pelik dear..samapi hubby i pun tegur tau...Mama ni makan macam org x sakit gigi....betul lah yang sakit geraham belah kiri..belah kanan ada ag...ekekeke...tp srius sakit...huuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...