-->

Monday, October 24, 2011

Aktiviti Hari Minggu : Main Masak2 With My Hubby

Hidangan Kitorang
Macam biasalah sesapapun pasangan yang bekerja, hari minggu ni lah nak amik kesempatan nak bermanja2 masak sesame..kemas umah sesame..jaga anak sesame…senang ckp amik kesempatan la kan nak menambahkan kasih sayang…kasi setebalnya…hahahhaha…

Hari ahad tuh..plannya nak masak2 sebab hubby ada jemput his fren (husband n wife) untuk makan bersama..kebetulan family mertua ada bagi Ikan Kelah…so, menu nya Ikan Kelah lah…dan satu ag resepi yg baru aku nak try Yum Pla Duk Fu…erti kata lain Kerabu Mangga Ikan Keli…Aku n Hubby suka benor makan benda alah ni..setiap kali g Sofina Seafood x tertinggal k menu nih…So, memandangkan dah suka tahap gaban..so, plan lah nak try…Godek2 ngan hubby sampai dapat rasa cam tuh k…hehehehe…

Siap je masak (3 menu je)..tunggu punya tunggu..tetamu x dtang..maybe ada hal kot..pastu kebetulan lak dapat call dari my MIL ckp nak dtg..apa ag terus stand by lauk untuk diorang je lah…hehehehe…yang bestnya..sedara hubby (Farah dan Fatin) pun join sekali...so, makan lah kitorang beramai2...

Ni la lauk pauk kami hari tuh...x le penuh meja ye...hehehehe...resepi klik pict ya..untuk Ayam Masak Cendawan Shitake, insyaallah d next post ya...try tau..sedappp..akakakaka..leh ke puji diri sendiri...?just nak bagi korang try je...tp memang memuaskan..hehehehe

Ikan Kelah Masak Masam Manis
Ayam Masak Cendawan Shitake
Yum Pla Duk Fu (Kerabu Mangga Ikan Keli..Abaikan bawang lupa bubuh..hehehehe




3 comments:

Mrs Lurve said...

wow sedapnya..tertelan air liur..xnah mkn ikan kelah sob..sob...sob..

SumeSakan said...

hehehehe..sedap ikan kelah nih..sisik dia rangup cam keropok...i like...tu lah kalau u dekat kompom u jadi tetamu jemputan I..hehehehe

Mrs Lurve said...

ye ke..trus i ag terteliur nie, duk byg ikan kelah nie..bila nk dpt rasa ikan kelah yg u masak nie huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...