-->

Friday, October 7, 2011

Berani Ker?



Untuk pengetahuan korang jalan keluar dari Kompleks E nih (tempat kerja aku) ada wat projek besarkan jalan…ye lah maybe nak ngatasi jem ketika balik dari office hour kot…selalu lama gak lah menunggu jem sementara nak dapat kuar dari tempat kerja aku nih….Tetiba semalam semasa menghampiri area under construction tuh tiba2 my hubby sound…

En. Suami : Mama..biasa je lampu yang diorang pasang nih..

Ye lah putrajaya kata..selalunya gah dengan design lampunya..tiang nye..ni idak biasa je…

Me : Ahah..la nape gitu je..

En. Suami : Cepat la Mama bgtau depa…(sambil tersenyum gitu)

Me : Ehhh Papa jangan..(Ahaksss pantang di cabar nih)

Sambil slow2 keta jalan ikut turn dan kebetulan sampai lak dekat betul2 tempat diorang (pekerja kot) berkumpul sambil ckp n rest la kot….jeng..jeng..jeng…
Terus aku turunkan cermin…then…

Me : Apo nih..x cantiknya…

Muka en. Suami trus lain…ahahahaha…mesti x caya kan?dan dlm firasat aku mesti depa pon x paham apa yang aku cuba maksudkan…

Hahahaha…trus ingat kenanga dulu2…aku ni dulu numpang adik aku g kerja…selalu wat ranggi x kena gaya…hahahahaha…paham2 lah kekadang kita kuar simpang orang x nak kasi masuk jalan…kekadang memotong x kena gaya..hingga membahayakan orang lain…x pun bawak slow tahap gaban pastu dok lane no. 3…hahahaha korang tahu apa aku wat bila jumpa situasi macam nih…hahahahaha….Aku turunkan cermin trus aku tengok muka driver tu tepat k…so, sapa yang kenal aku tahu lah kan mata aku mcm mana klu usyar…hahaaha…bukan nak cari gaduh k…nak bgtau je yang diorang ada wat silap….dan bagi yang terlelu pentingkan diri lak ingat jalan tu diorang je yg punya sampai x nak bg peluang orang lain masuk lak just nak bgtau jangan ingat diorang je samseng jalanan….akakakaka…tp time kami lak wat silap diam je lah…akakakaka..sebab adik aku dulupun bleh tahan gak time bawak kete…

Dengan My Hubby sekali je la kot aku pernah wat perangai cam nih…tu pun sebab ada sebijik kete tuh terus himpit kanan nak masuk simpang..sian moto saing dia tuh…break ngejut gituh....nasib baik x terbalik… da la kami belakang moto tuh..saing je kereta tuh apa ag aku turunkan cermin then trus usyar rapat ke muka dia…ahaks…da terbiasa ngan my sis dulu…So, bila jd cam nih je terus ingat kat dia..banyak kenangan kami bersama…aksi aku nih selalu wat kan adik aku nih tertawa….sesekali jumpa dan nek keta sekali..pasti kami imbau kenangan nih…hehehehe..sekarang pakat dah jadi mummy..ingat da berubah tp still sama2…hahahahaha….Tp apa2pun yg aku buat just untuk hiburkan hati sesiapa yang ada d sekeliling ku…bg yg terasa lak sorry k..jumpa kang nant aku mohon maaf…ekekekeke

3 comments:

Mrs Lurve said...

heee...sama mcm my hubby tue, dia kalo drive kete, kalo x puas hati mcm tue, ada org xbg signal ke, men masuk jer ke, mcm yg u cite tue..trus dia g drive slow2 duk sblh kete tue..usyar je driver tue..selalu mcm tue, yg best i pandang depan jer..xtgk pun..

bukan pe2, kdg2 i marah jgk pd dia, takutla duk pandang2 org mcm tue..silap pandang, tup2 samseng jalan ke, mampos..siap di aim kita lak nti,tp tabiat dia kot, dia memg xleh nk tgl..smpai kdg2 i skrg pulak terbiasa dgn cara dia huhuhuhu

SumeSakan said...

hahahahaha...tu la sal...kadang2 pk gak cam tuh...tp geram gak klu wat dekkk je kang orang tu x sedor dia ada wat silap...tp yg best nyer bila usyar gituh tau plak nak bagi jalan...klu dak bukan men egonya ikut rapat2 x nak kasi org masuk...tak fikir ke kita kuar simpang sungai dua dulu kan bahaya...?nak kereta tentang jalan langgor kite guano...tul tak?..hehehehe

Mrs Lurve said...

tul..tul..tp i x seberani g2 huhuhuhuhu...kalo i dgn hubby i berani la, kalo i sorg, wat mcm tue ka, kena pkai glasses yg hitam huhuhuhu... i berani, ari2 pernah my hubby wat mcm tue, kereta unser potong kiri jalan, pas2 hubby i ptong dia balik, duk deoan kete tue, pas2 bwk slow2..pe lagi, i pulak yg takut.. sekali unser tue masuk jalan lain, angkat jari telunjuk tue..konon2 wat signal jaga..jaga..siap ko huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...