-->

Monday, October 24, 2011

Malaysia International Dragon Boat Festival


Meh nak tanya korang…Korang pernah join x tengok mana2 Dragon Boat Tournament?Ni pun 1st time bagi aku N Hubby…Sara?Hahahaha Kompom la lelagi 1st time…Tetiba hari Sabtu lepas My hubby nak bawak kitorang g Pulllman, Putrajaya…X tau pun ada tournament kat sana…sampai je tengok ramai btoi orang…termasuk foreigner segala…Usyar2..ooo rupanya international patut lah kulit cerah, kuning langsat, kelabu asap sume ada…hehehehe…

Tapi niat sebenor kami g just nak bawak My Little Qaisara jalan2 dan posing2 je…So, Dragon Boat tuh just cuci mata je lah…So, layan lah pict kami yang x semenggah kat bawah nih..


Pelik...selalu letak tempat keras...ni apa plak nih....
Baru bangun tido...cian mama paksa amik gambo ye
Senyumm..senyumm...asyik mama aje yang senyum lebih...
Tenggek Atas Batu
Sara Senyum La....
Antara Peserta Yang Bertanding
Cam Team Leader untuk Team belakang tu Tak?
Papa & Sara
Ni je gambar senyum..sebab ketuk2 bunyi gedung2...hehehehe


OK nak story skit perkara yang betul2 mencuit pandangan aku masa aku kat situ…

1. Tengah acara berlangsung ada lah satu team nih..geng2 mat saleh la…dioarang ni team yg lanjut usia skit…jangan buat main tau…tua2 pun cergas…hehehehe..masa tengah berkumandang lagu chicken dance..bleh plak couple lingkungan dalam 60~70 gituh..diorang joget kat situh…Srius comel gila…dengan badan yang agak montel..digelek2 depan tuh…korang tau kan tarian nye cam ne?memang cute lah…seb bek x dak camera time tuh hubby g beli air..kalau dak kompom ada bukti.

2. Masa tengah passing2 air red bull kat para peserta..berlaku lah satu incident nih…sekali salah sorang dari peserta tuh terlepas botol red bull tuh dannn…pangggg…bertaburan atas lantai…So, kalut lah diorang dok kutip balik kaca yang bersepai tuh…Korang tau apa berlaku…sebelah aku duduk tuh ada lah secouple mat saleh yang agak berumur gak lah…My hubby cakap husband dia malay..x tahu lah..tp gaya cam x dak je…terus wife dia bangun bawak plastic n terus sama2 kutip n masukkan kaca tuh dalam plastic n buangkan…wahhhh kagum dengan sifat prihatin mereka terhadap perkara yang macam ini…yang lain mungkin kita lebih lagi…hehehehehe

Ok, memandangkan macam menarik je g tempat nih..kebetulan hari ahad family mertua datang n my hubby decide nak bawak diorang g situ lagi..tp sayangnya game da habis….So, layan posing aje lah…so, Layanzzzzzzz

With My Family Mertua
Syiok betoi dia dengan Gendang...baru ada senyuman
Sara wit Atuk, Nenek & Maksu
Hehehe...Loving Couple
Pandai Toi Adik2 Ipar aku Nih Pose ye...
Hehe..layanzz pasir jap

2 comments:

Mrs Lurve said...

comey sgt sara masa pukul gendang tue

SumeSakan said...

comel lah sebab senyum..kalau dak masan aje..susah btoi nak agah dia bg senyum tau...hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...