-->

Friday, October 21, 2011

Just Kongsi :- Ngalir air mata tengok


Ni anak buah aku A.K.A anak susuan aku (kalau sapa x tau la)...Memandangkan kami jauh..My sis and I selalu la kongsi cita suka duka kami melalui tulisan2 cenggini..melalui email k...bila baca ni rasa sayu sangat...ngalir air mata tau...almaklumlah macam adik aku jugak murah air mata katanya...tapi srius kalau masuk bab2 baby nih srius cepat tersentuh...aksi mereka, gaya mereka, kecomelan mereka..srius buat aku mudah untuk muhasabah diri...apa2pun korang layan lah luahan  perasaan adik aku yang sorang nih..baby dia comel sangat,,,tapiiiiii......doakan semoga baby Ziqri ku cepat sembuh ya...




Cak…Ni lah aksi Ziqri kat rumah..pantang ada meja mesti nak masuk bawah meja ja kija..pastu peluk kaki meja main cak cak dgn adik..comeykan aksi dia.. Agak bosan main cak..dia mulakan aksi yang lain pulak..MPRT (Majlis Perbandaran Rumah Tok)..Kutip segala apa sisa makanan yg jatuh bawah meja..



Oleh itu sebelum si Ziqri memulakan kerja dia di bawah meja..mesti adik kena pastikan dulu bawah meja tu tak da papew..klu time nak makan..senang ja tinggal dia bawah meja main lah segala kaki yang ada kat meja tuh..tapi tak leh la nak practice kat kedai makan mcm nie..


Ni aksi bergambar adik dengan ziqri time bosan2

Tapi skunk nie ziqri tak sihat, sian dia. Da mcm orang kena dera pun ada..nak nanis pun ada..adik sedih sgt bile tgk dia tgh tido dgn keadaan dia yg macam tu..Takda senyuman di raut muka dia pada awal dia kena campak..campak besaq plak tuh..bukan kecik..tapi org kata..biar kena kecik tak pa dari kena yang besar..tapi tgk keadaan campak dia mcm teruk sgt tgk..sampai takut n menitis air mata la jg..da la adik nie murah dgn air mata..
Tgk pic campak dia dari peringkat awal..layannnn


Ni hari kedua dia kena campak..masa nie nampak tak teruk sgt agi..
Nie hari ke-4..mata dia da mula bengkak..mak kata sbb dia suka dok tenyeh muka dia..
Maybe dia gatai kot..

Ni hari ke-5..tgk perubahan dia..da semakin besar campak kat mata dia..siap terkeluar kulit lagi..

Ni pic semalam..masa nie la adik tgk takut sgt..luka campak dia smeakin menjadi2..

Pipi dia da berlubang
Ni Pic Pagi Tadi

Sedih tak tgk muka dia tido dgn keadaan mcm nie..takut..kesan dia tak ilang.. L L L
Dekat pipit tu belubang..keliling luka pulak berair..

Semoga ziqri cepat sembuh..klu da tau papew ubat yang boleh rawat luka campak dia, bagi tau la kat adik..adik takut..

7 comments:

Mrs Lurve said...

syg...kenapa smpai mcm nie..xsgup nk tgk,
kesiannya dkt ziqri, mesti sakit..
dh berubat cara apa? i nak col ejat la, boleh x?

SumeSakan said...

tu lah sian dia...besau betol campaknya..
sebab tu i nanis dear..ye lah..diorang x tau lagi nak bgtau apa diorang rasa...just merengek aje lah....
i rasa ijat just mnadikan dengan air daun semambu n bg air nyioq ja kot...
call lah dia pun tengah rungsing dah tuh...

ummi tieha8384 said...

adik, try kalau ada spirulina...dulu ummi pun teruk jgak kat muke kene.dah tuer bangka baru nk kene campak...sapu spirulina tue, cepat kering...insyaAllah.....pastu nak ilangkan parut kene rajin sapukan gel aloevera...insyaAllah ilang parut dia.nie per yg ummi buat..air spirulina tue law bg dia minum pun elok....try la.....

Mrs Lurve said...

I dh col dia td. Nak borak lama2 segan dgn dia, dgr suara dia dh mcm lain..japg i pulak yg nangis.

mc'yun.. said...

cian adik zikri..

nway doakn dik zikri sembuh..

SumeSakan said...

thanks mc'yun

SumeSakan said...

Mrs Lurve : tu lah dia ada bgtau u call...dia ok jer...skang tengah berusaha nak sembuhkan anak dia...heheehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...