-->

Wednesday, February 1, 2012

Kerja Cuti...Makan X Cuti...

Memandang rini cuti untuk wilayah, kompomlah aku & just lepak2 kat umah ja...nak p mana kan klu cut just sehari cam nih....as usual bia uti am nih...kompomlah kena rajinkan diri bangun pepagi kena pikir nak masak apa untuk makan pg & tgh hari segala...dan time cam ni lah nak amik kesempatan romantik2 wat kerja sesama...bila kerja da setle dalam kul 11 gituh...mulalah relax2kan diri aas katil sambil men ngan baby...sekali dapat msg from my MIL..bunyi nye cenggini...

"Tengah wat pe tuh?rni x nak dtg umah mak tak...mak masak masak lemak daging salai"

wow2 terus terliuq tahap gaban...terupa trus niat kat hati kononnya nak relaxkan diri kat umah je...then terus tukaq plan nant nak dinner kat umah MIL...aummm korang tau daging apa yg salai tuh...aummmmmm...bukan daging rimau k...hehehe...daging rusa...kompomlah lg terliuq kan?

NI lah hidangan malam nih...walaupun simple 3 jenis je..tp masak lemak nih memang ngancam..."mintak abaikan gambaq yg x terotate nih dan camca yg terbalik tuh ye..hehehehe"
Daging Rusa Masak Kicap
Sayur Kobis Campur
Masak Lemak Daging Rusa Salai...Nyum2..."Sekali ag terbalik..hehehehe"
Thanks Mak jemput kami mkn...nant klu ada special ag jangan lupa hallo2 ag tau...menantumu sedia terbang ke sana...chewahhhh bunyi ca jauh...Putrajaya ke PJ je kot...ekekekekek....

6 comments:

~aYu~ said...

bila cuti mula la nak masak itu la ini la, bila tgh masak, MIL akan kol ajak makan sana. menu lak mmg best. selalu camtu tau.. huhu..

SumeSakan said...

~ayu~ : setuju2....pastu dengaq lak kat anak dia kompom lah terliuq tahap gaban..on je lah kan?masakan mak sendiri kate...hehehehe

Mrs Lurve said...

masak lemak daging salai tue, lama sgt dh xmkn, smpai mengidam kot, tp cari kat sini xjumpa huhuhuhu kalo mil u roger2..u jgn lupa roger i lak tau..sanggup nie hehehe

SumeSakan said...

Mrs Lurve : tu la tuh...i baru dok ngidam time tengok iklan ape ntah kat tv ada ternampak masak lemak sekali my MIL call...rezeki dowww...kalau nak roger u kompomlah makan serai je...coz segala isi, kuah sume I dah ratah habis...hahahahaha

Nina K's Luviee said...

wah cmner lah agaknya rasa daging rusa salai masak lemak tu yer...

SumeSakan said...

Nina K's Luviee : wahh sangat lah sedapnya....nak plak daging rusa ni kan lbih lembut klu nak d bandingkan ngan lembu...nant klu ada pluang test tau...huhuhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...