-->

Thursday, February 2, 2012

Persediaan Keperluan :- 1st day Qaisara Ke Taska

Masuk kali nih dah 3 kali Sara tukar pengasuh...hope ini yg terakhir la ye...hope Sara sesuai and serasi di sana ye sayang....opss sebelum tuh..banyak kali tukar bkn sebab aku cerewet tahap gaban yeh...meh nak story skit...Ummi Sara yg 1st x dapat ngasuh sebab ada isi dalam perut...Alahan..so, x dapat nak continue la jg Sara..takut x dpt bg commitment yg bek...dan yg 2nd lak jaga Sara selama sebulan...Ummi ni pun bek sangat...lembut je...klu ikutkan hati nak je dia jaga terus tp memandangkan aku dah ricky2 taska and dah janji nak anto Sara start bulan 2...terpaksalah kotakakn janji kan?kalau x tergolong dalam golongan orang munafik lak ye...hehehe

Ok antara barang yg diminta aku sediakan...Jom Usyar...

1) Baby - Kompomlah kena hantar...x kan nak bayaq buta kan?hehehe
2) Bekalan Susu - X kira lah susu perahan ke susu formula ker...yg pentingnya sume kena ada nama hokey...bukan apa takut tertukaq lak...kang ramai lak anak susuan, kalau susu perahan lah kan?hehehe
3) Baju 3 pasang seperti yg diminta
4) Pampers A.K.A lampin pakai buang - 5 ye
5) Peralatan Toiletries
  • Tuala mandi
  • Sabun Mandi
  • Shampoo
  • Ubat dan berus gigi (ni bg yg dah ada gigi lah...kalau baru 4 batang cam anak ahkak tuh x tau la plak...tp ahkak taruk je...hehehe)
  • Plastik untuk baju kotor (banyak2 barang...yg ni owner nursery tuh highlight tau...sabor je lah siap tick ag kat tepi..yg len x de plak di tick nye..huhuhuhu..ahkak pun bg 2 sekali...hamikkk kau!!!)
3) Pastu kasut or selipar bg anak2 yg dah leh berjalan...nak guna time bila ahkak pun x tau ye dikk...tp taruk je lah kat rak kasut tuh..

Sume barang nak di tagging kan...habislah comot sume barang Sara nih...Saya yg menurut perintah kate...hehehehe
Ni haaa budak yg sibuk...x leh tengok mama dia nak susun pape pun...jeles jeee die...
Pagi nih time nak hantar dia kompom lah aku yg debar lebih...macam2 men dalam kepala hotak walaupun tau anak aku nih jenis tahan cubaan gituh...bukan ape takut dia nanis ke hape ke time hantor tuh..kang dengan aku sekali nanis walaupun benornya memang x kose aku nak layan...kang lg ngade jdnya...cooo tengok reaksi dia pg nih...huhuhuh..lega hati ahkak dikk oiiii...huhuhuh

Start Tengok Merata...mungkin terasa ganjil..nape aku d sini...hehehe

Dah start nampak cam ada minta tengok bebudak len kat situh...
Lepas da kiss n salam ngan my baby aku pun dah start angkat kaki..tengok dari jauh elok je cikgunya hulur tangan n Sara sambut g duduk kat meja...Timbul rasa kagum aku kat situh tau...wah baiknya dok kat meja tuh ye..kalau dak jgn harap kompom dia meragaih sampai atas meja....terus aku patah balik N snap Pict...sempat ag tuhhhh

Baik je Kan? "Tunggu la Mama..Awal lg mana leh tunjuk taring...ekekekek"
Satg balik aku nak tanya cikgu dia..apa la pe'el anak aku rinih....C u ptg ni dear...muahhhhhh

oppss sebelum tuh nak gak tampal kat sini gambor pasport  size yg aku dah edit untuk lekatkan kat borang pendaftaran taska...x sempat g kedai gambor kate...pulun lah aku wat sendiri n print sendiri...jimat weiii...hehehehe


Ok lah kan ada cam ni dari x de...hehehehe

6 comments:

Mrs Lurve said...

awalnya dh antar sara masuk taska? mesti dia dpt ramai kawan nti

athlea said...

hehehheh...alahai comei sara.....muke abis muke ain....aku rase lps ang balik tu,sure die terus say "hi" kawan2 die..dah lupe kat mama n papa die kot...
anak ang tu kan independent...hehehe....

SumeSakan said...

tu lah dah alang mnyeluk pekasam...anto je lah....dia pun jenis suka reramai...pandai main kate....papepun I doakan moga dia serasi kat situh...AMINNNN

SumeSakan said...

athlea : setuju bangat sama kamu....x de nak hirau nya dia...aku pakai tudung pun kalau buat2 nak tinggai dia kat nenek dia.,..dia wat dono je...siap bleh bye2 ag kat aku & ain...sabor je lah....

Eema Eshya said...

alalallaaaa kiut nye g taska...anyway kak, thanks singgah blog Emma =)

SumeSakan said...

Eema Eshya : tu lah kecik2 da kena p taska...k sama2 coz balas kunjungan...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...