-->

Tuesday, January 31, 2012

Gelagat Sepupu A.K.A Dua Beradik Susuan Nih

Seronok tengok gelagat 2 beradik nih kalau jumpa...time nak kawan bukan main baik ag....kalau time jeles ditolak2nya satu sama lain....apapun reaksi diorang memang mencuit hati aku...

;) : Untuk pengtahuan sapa yg x tahu....My little Qaisara muda 2 minggu dari Harith Zikri yakni Sara nak masuk setahun sebulan dan Zikri setahun 2 bulan...tp yg bestnya My Kenit lah mendahului segalanya...start dari meniarap, merangkak, memanjat, berjalan dan tumbuh gigi...kiranya advance skit lah dari segi pertumbuhan....bab lasak & aktif pun menang kat My kenit lagi lah...uols x caye..?nant sat Cek bg bukti naaa....My kenit nih pun bab2 serik memang dia x serik uols tau...sebab tuh lah dia mendahului semua...jatuh gedebok gedebab...?perkara biasa tuh....x de nak nagis der....semangat bangun teruskan usaha....tp Zikri ni plak..memang hati2 tahap gaban...korang bayangkan lah...dia berdiri x kiralah orang pegang ke bangun sendiri ke..nak duduk rasa lantai dgn tangan dulu baru duduk...gile cermat kot....nak atuq langkah tuh rasa ngan kaki dulu...sebab tu lah dah nak masuk setahun 2 bulan pun x jalan2 ag...insyaallah lepas ni sayang ye....bab manja lak mmg dapat kat zikri ahh...Tok ngasuh kate...kalau berdiri pastu terduduk..kompom qeyau cam kena dera...kehkehkeh...sabar je lah mak dia ye....yg bestnya sampai skang kalau cakap si Zikri ni baru 8 bulan pun orang caya tau...nak tau nape..?hehehehe...gigi pun x dak ag...gelak macam nenek je ropanya...jangan marah ahh zikri Mama ngutuk nih...ekekeke....biasalah tuh lain anak lain pe'elnya....nant telatah anak seterunya x tau ag kan?hehehehehehe..tunggu dan lihat.....

Jom Layan

Tengok Sara main apa Zikri Main apa...sabor je lah...

Ni Time Tidoq...Sampai nak tidoq pun diangkutnya bear tuh..Sara x yah cakap lah tidor terbongkang...x tahan panas ginilah gayanya...heheheh

Ni hasil kerja Sara...mata kat bontot...hahahahaha

Ni time main....Kereta Hadiah besday Sara...Zikri dapat Motor...huhuhuhuhu

Seronok dia nek keta comtrol nih...sambil posing jap


Zikri lak redha je nek stroller nih...nengok je...
Time dapat peluang naik..cam gini pulak Sara layan....Jeles ahhh tuh....macam ni lah dia buat bila turn Zikri...keta nak jalan je cepat2 dia g depa ragaih...hadoiiii anak sapo lah nih....sapo ag..anak ahkak lah jugak...heheheheh


Redha je Zikri ye....

Bila time Zikri nek moto lak...Sara lah jadi tukang tolak kedepan ke belkang....Kira baik la tuh kan?Zikri nak tekan and control sendiri x tahu ye...hehehe

Sila abaikan perut nan buncit tu ye...ehhehehe
 Ni plak bila sorang jalan pakai kasut...sorang ag pun nak tiru...Tapiiiiiii....x leh jalan ag lah...pakai kat tangan pun kira ok lah....hehehehhehe



Macam2 gaya kan..bila kanak2 ribena ni dok sekali....memang diorang cepat belajar bila membesar sekali cam nih....ada je nak di tirunya...hehehehe..yg bestnya berkelahi pun dah pandai k...siap berebut tok ag...aksi yang paling best...geram punya pasai...laju2 si Zikri merangkak g kat Sara yang tengah berdiri n aksi spontan dia angkat tangan dan terus tolak Sara jatuh terduduk..pastu gelak mengekek...Time ni Sabor je Sara...Tahan hentakan kate...hehehehehehe..

7 comments:

Mrs Lurve said...

cantik pic sara dgn keta tue..smart,

SumeSakan said...

kan..kan...?dia pun seronok ja nek keta tuh...hehehehehe

C`ayob.com said...

Waaa comel...tak apa itu baru je! tunggu umur dia 4-5 tahun....pening kepala di buatnya!!!

IntaNBerliaN said...

seronok lak baca entry ni.. gambar2 pun menarik je.. nampak dorg sgt happy :-)

athlea said...

mak ai....ganas sungguh sara....mcm terbalik plak..kot sara dulu nak kuar lelaki kot...sungguh lasak anak dara u tu...

awek,

pndai dah noo ang edit2 gmbaq ni..baguih2...hehehe....

SumeSakan said...

C`ayob.com : C'Ayob...tera umuq sekarang pun dah pening naik bertocang kepala...4-5 tahun x tau lah...siap2 rambut cam kena karen...hehehehe

SumeSakan said...

Intan : Memang diorang happy...mama yg tengok aksi depa tuh lg happy...hehehehe

Athlea : Tu la tuh...tu la Sara kalau nak tau...adoiiii pening mama dia...edit x dak la pandai dear...men2 je...hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...