-->

Wednesday, April 4, 2012

Takut : Hantu Tak Ada Kepala

Meh nak story benda yang betul2 boleh buat si kenet aku nih takut...gila aku teruja dengan telatah dia...kononnya dia nampak pelik la kot orang x dak kepala kan?mulanya aku x pasan dia takut kan benda alah nih...untuk pengetahuan uols my kenet nih sejak boleh berjalan memang nak berjalan aje lah..x ndak nye dah dukung2, kendong2 segala...letak je berdesus dia lari...ingat orang nak men kejar2 dengan dia lakot....Yang bestnya masuk je pintu parkson tuh, dengan semangatnya dia jalan je lah cam biasa...yang bestnya sombong tuh x nak orang pegang...sekali tengah dia jalan2 tuh...semacam je aku tengok dia senget2 jalan nak datang kat aku...pastu muka seyes ahh pandang pelik ja kat kiri n kanan dia...dalam kehairanan tuh aku dok kaji lah apa ke halnya budak nih...sekali cam nak nangis datang peluk aku...pastu aku pimpin lah tangan dia...bila sampai je kat bahagian2 tertentu jadi ag cam takut2...cam video kat bawah ni lah...coo korang layan...

video

Rupanya patung nih yang dia takut sangat...sabor je lah..pastu patung2 nih la jadi modal aku bila dia start nak lari2 ag...hehehehe...nasib ye anakku...

Yang color hitam nih lagi la dia gerun...hehehehe...
Untuk pengetahuan uols sume...si kenet aku nih kekadang tuh x larat sangat layan dia aku try lah takut2kan dia...tp sememangnya jenis x makan saman..x de nyer nak takut...dia wat dono gitu je...boleh tengah dia memunggah almari bilik dia..aku tutup la lampu kasi gelap kot2 dia nak kuar takut kan?tp jangan harap ler...dalam gelap2 tuh dia menten dok memunggah barang...gamak rasa x nampak la kot...dia kuar lah tarik tangan kita kononnya nak suruh bukak lampu la kot....tetiba dekat hantu x berkepala nih yang berjaya takutkan dia...hehehehe...

13 comments:

Mrs Lurve said...

ala video xleh tgk...beli la satu patung hitam tue tak kat umah, xpun dkt luar umah hehehehe

Mrs Lurve said...

ala video xleh tgk...beli la satu patung hitam tue tak kat umah, xpun dkt luar umah hehehehe

CIK MAY said...

haha..hantu negro kejar..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : X leh satg dia takut sangat smpai mama dia lak x leh wat kja...hehehe

Cik May : Hantu negro x dak kepala...gamaknya apa la dia pk kan?

Nina K's Luviee said...

kah3...sama mcm rayyan jugak...takut patung/org keras

SumeSakan said...

Nina : elok lah 2 orang nih...letak sekali lawan berlri ye...hehehehe

'idun sa'idun said...

hehehe.. anak sedara suami sy pon klakar..lbh kurang cam qaisara gak..hehehe masa tu umo dia 3-4thn kot..dtg kat rmh kitorg.. tgh memain tetiba dia pandang siling pastu terus meraung nanges2 peluk mak dia.. kitorang ingatkan kenapa la budak ni..xkan ada antu betul2 dok kat siling tu kan..huhuhu.. ropanya dia takutkan kipas siling kitorang yg kaler dark brown tu! hahahahha.. iya la slama ni dok tgk kipas warna putih.. tetiba dtg rumah maklong n paklong kipasnya lain mcm pulak kalernya..hahahaha..

SumeSakan said...

'idun sa'idun : lawak kan telatah diorang nih?benda luar biasa jd pelik la kot...hehehehe

IntaNBerliaN said...

hehheh kelakar la sara ni.. hihii.. sara pelik tgk patung tu xda kepala..

noor said...

hahaha klakor ler...bdk kn sronok tgk glagat diaorg

SumeSakan said...

IntanBerlian : Tu yang dia takut sangat tuh...hilang kahaq2 sume dah...hehehe

hidayah said...

oh..kita tak boleh gelak.
boleh sengeh sengeh je pasal kita tengok kat opis.
kang kalau gelak kang kantoi pulak tengah curik tulang
hehe..

SumeSakan said...

hidayah : hahahaha x pe gelak je...pastu bil orang tengok awak buat2 la terbatuk...hehehehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...