-->

Friday, April 6, 2012

Go Go Ganu : Kenduri Dungun, Ganu : Part 2

Ni lah tujuan Utama kami anak beranak mngan MIL sume datang negeri penyu teluq nih…Ni 1st time tau attend kenduri dekat Negeri Terengganu nih…sekaligus 1st time lah tengok cam ne cara orang sana sambut kenduri kawin…x banyak bezapun benornya..tp x tau lah x pantau lama..just g mkn, jumpa pengantin, bersalam-salaman pastu terus balik….

Tp yg bestnya dalam kul 12tgh hari kitorang sampai pengantin laki ngan perempuan still cam orang biasa ag…siap wat2 kerja ag…tolong apa yg patut...mungkin kat situ mak andam datang siap kat umah kot tu yg x kalut sangat kan?cam aku dulu sume kena siap kat butik…kul 9 dah kena terjah butik...seb bek mekup tahan lama…hehehehe…kiranya hari kawin tuh memang raja sehari lah...x de wat kerja...tp lah dah salin persalinan kononnya pemangku raja sehari tuh..hamik kau terus kena buli...akak ipaq sume letak jawatan pass kat kitorang (sebab aku kawin ngan adik aku sekali time tuh)...ye lah kenduri gotong royong bukan pakai catering memang banyak benda nak buat kan?

Ok berbalik pasai kenduri kat Ganu tu k...Ni antara pict yang sempat aku snap sepanjang kat majlis kenduri tuh..

Pintu Gerbang untuk ke rumah pengantin dan Pelamin Duo

My Hubby dan salah sorang pengantin lelaki (2 pasang kate serentak)...tengok pengantin nih sibuk dok ngankat pinggan mangkuk segala....

Bersama Makcik (Tuan rumah)...Sayang makcik..baik sangat..thanks

Wif Diela...Adik kepada my friend (Puly)

Bergmabar ngan 2 raja sehari...sume blum ready...yang tengah tuh nenek pada pengantin belah kiri (Bella)
Skit je Pict..nak wat cam ne time kitorang datang nih pengantin dok siap lagi...tp tu x penting...yang pentingnya kami dah sampai ke sini untuk sama2 meraikan kemeriahan kenduri kawin nih kan?

X dapat tangkap Pict pengantin sanding...kiranya banner pun jadilah...adalah gak bukti kitorang datang kenduri nih...hehehehe..nak sedapkan hati...kekekeke



Papepun aku doa sesangat moga perkenalan kami nih antara family aku dan family sana kekal sampai bebila...AMINNN...

7 comments:

Mrs Lurve said...

dear, mcm konfius lak, pengantin lelaki tue puly..muka mcm sama lak? ke orgnya..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : sama macam sapa?fadhli ker?laa tu lah orangnya...alhamdulillah dah selamat diijabkabulkan...moga bahagia kekal ke akhir hayat...AMINNNNN

Mrs Lurve said...

fuhhh...mcm xcaye? hebatlah! moga bahagia ke akhir hayat..

SumeSakan said...

Alamak I lak confius..apa yg hebatnya...hehehehe

Rapunzel Cikilolo said...

sempoi je kahwin. aku pun nak yang sempoi2 je :)

SumeSakan said...

Rapunzel Cikilolo : lagu tuh kalu plan lah yg sempoi2 je...hehehehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer (^___^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...