-->

Monday, August 8, 2011

Kajian Jumlah Penghasilan Susu Di Bulan Puasa

Jom kita buat kajian sikit tentang penghasilan susu di bulan puasa. Aktiviti mengepam aku di office 2 kali iaitu kul 9:30 pagi dan 3:30 petang. Selalunya pagi akan dapat banyak skit dari petang. Penghasilan aku pada hari biasa selalunya dalam range ni jugak..sesi pagi dlm 7~11 oz dan petang 6~8 oz...Sekarang aku da kurangkan aktiviti memerah dari 3 ke 2 kali sebab My LIttle Qaisara da kurang nyusu sebab da start makan. Ok jom usyar ye penghasilan untuk sepanjang ramadhan nih...


Hari Jumlah (oz) 
Perahan Pertama Perahan Kedua
1 8 6
2 9 7
3 9 6
4 11 7
5 8 6
6 direct BF direct BF
7 direct BF direct BF
8 8 5
9 10 5
10 direct BF 8
11 6 8
12 direct BF 7
13 direct BF direct BF
14 direct BF direct BF
15 12 6
16 10 8
17 10 9
18 9 8
19 10 7
20 direct BF direct BF
21 direct BF direct BF
22 6 8
23 8 7
24 9 7
25 8 8
26 9 7
27 direct BF direct BF
28 direct BF direct BF
29 direct BF direct BF
30 direct BF direct BF

Ok chaiyokk ya ibu2 semua...moga allah memurahkan rezeki anak kita walaupun dalam keadaan kita berpuasa. Ingat yang sebenarnya, apa yang penting mind setting kita kena positif..jangan terlalu fikir bahawa bila puasa je mesti susu akan kering..

Tips saya :- time sahur dan berbuka minum lah air bebanyak sambil berdoa  "Ya Allah ya tuhanku, kau permudahkanlah perjalnan puasaku dan Kau murahkan lah rezeki susu buat anakku"..Insyaallah ada lah rezeki untuk anak kita di siang hari. Insyaallah.....

2 comments:

Mrs Lurve said...

sibuk membaca info susu ibu dah skrg huhuhuhu

SumeSakan said...

Mrs Lurve : wahh bagus2...semangat kena ada dari awai...heheheehhe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...