-->

Friday, August 19, 2011

Dugaan Kami Di Bulan Puasa Dan Menjelang Raya Nih..

Benda nih jd sabtu lepas…lepas da siap kemas umah n menjahit kami plan nak g umah mak tgh hari tuh…tengah aku siap2..tetiba my hubby terpacul depan aku dari luar umah…

En. Hubby : Mama, cermin belakang kereta papa pecah (muka macm x srius)
Aku : Papa betol ke nih…
En Hubby : Betol lah

Dalam samar2 antara percaya ngan dak aku pn pegi lah check…yes..dari depan da memang clear Nampak cermin belkang tuh retak seribu..disebabkan aku mmg tahu rini ada orang mesin rumput aku trus la ckp

Aku : Paaa ni mesti org mesin rumput tuh yg terpecahkan.
En. Hubby : Entah..x dak bukti nak tuduh (baik kan hubby aku nih)

Retak Seribu
Aku apa lagi trus kluar umah…yes diorang dah mesin skit kat kawasan depan umah aku tuh…tapi diorang da tinggalkan..maybe sebab pecah tu kot…aku tengok kawasan jiran sebeblah…yes..diorang da siap mesin…dalam hati aku takuttt ahh tuh..tu yg tinggalkan separuh tuh…dengan tangan terketar2 dan air mata yg dah nak berlinang tahan marah aku trus sandarkan bahu kanan aku kat keta sambil usyar rapat kat diorang (berdua) yang tengah mesin rumput kat kawasan lapang bertentangan ngan umah aku…aku bkn apa…geram sehhh…kalau say sorry ke bgtahu ke x de lah bengang sangat…ni wat diam aje…memang aku usyar x lepas ahhh…masa tuh mcm2 berlegar kat kepala..nak raya lah..kelengkapan raya lah..balik kmpung lahhh…adoiii suma nak guna duit..ni cermin lak pecah kan?yang bestnya..nak tergelak pun ada tengok gelagat diorang…masa aku tengah focus giler usyar diorang (tengah panas terik tau), sorang mamat bangla tu prasan…bleh plak dia tunduk n terus mesin rumput…ada kot 5 saat dia tengok aku balik..gamaknya still Nampak aku usyar dia kot…trus dia bagitau partner dia lagi sorang…kawan tuh pn wat gelagat yg sama…kjap2 tengok..mau dak ada plak minah pacak leh dok usyar depa tengah2 panas terik macam tuh…aku bukan apa saja je nak bg diorang perasan yang kami tahu kejadian tuh…lepas nampak diorang ni agak x toqah (x senang duduk)..trus aku masuk dlm rumah…diorang pn da ubah tempat mesin…kali ni diorang kat kawsan lapang ujung belah kiri rumah lak…masa nih aku bawak kuar camera…klik2…aku snap picture…yes diorang perasan..saja aku nak gertak diorang….sekurang2nya say sorry la kan?

Bertukar phone no. untuk urusan claim
Pastu masa kitorang dok mengesah cermin tuh…lalu la sebiji moto…slow je…dalam hati aku mesti diorang dah call supervisor diorang dtg nih…slow je lalu n terus ke mat bangla 2 orang tuh…yes tekaan aku btoi…lepas jumpa diorang dia dtg jmpa kami dan xplain la apa yg patut…dia ckp memang selalu jd macam nih…setiap bulan pasti ada kes…Alhamdulillah, dia janji boleh claim…just bawak resit je nanti..tapi x tau lah kan nak dapat claim berapa?wait n see je lah…skang cermin da siap pasang nak tunggu tinted lak…hope sume berjalan lancar…
Tapi bila fikir2 balik kesian gak kat grasshopper tuh..mesi kena potong gaji kan?Sorry la ek bai…jangan dendam sama kitorang k…

2 comments:

Mrs Lurve said...

ala siannya dear..dh tukar cermin berapa? xleh claim harga yg kita wat tue ke? patutnya mcm tue la..baru berbaloi!

SumeSakan said...

tu la sal...tukar cermin ritu 450...x termasuk tinted ag tuh....klu bleh claim sume ok lah kan?tp banyak mana dpt pn kira bersukur je lah....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...