-->

Tuesday, October 16, 2012

Rumah PR1MA ~ sambungan



Ok ingat tak entry NIH, kami diminta untuk ke PJH untuk cabutan unit umah samaada layak untuk Type A (dengan keluasan 1005 sqft) or Type B(815 sqft). Sampai je sana tengok2 unit yang diorang tempek kat dinding untuk pemilihan sume tinggal untuk Type B je…dengarlah ketidakpuasan hati dari ramai pihak. Rupanya pihak PJH dah kuarkan arahanpemilihan unit berdasarkan no cabutan time undian itu hari. Klu no. anda bertuah dan dicabut di antara yg terawal, anda di aturkan untuk sesi yg awal2…so, siapa yg sesi awal2 lah bertuah dapat Type A tuh…macam2 kerenah perangai lah Nampak time tuh…yg x puas hati, yg luahkan perasaan, yg kecewa (saya lah tuh..ye lah sapa x harap yg besau skit kan?). Tapi apa yg pihak PJH jawab kami terima arahan dari pihak atasan…

Hmm redha je lah…kiranya dah rezeki yg comel lote nak wat cam ne kan?ada lah yg pakat nak buat surat aduan bagailah kan untuk suarakan ketikpuasan hati tuh…ye lah, mungkin urusan2 rumah PR1MA yg seterusnya lepas nih leh diambil pengajaran dari kes nih…bukan ape bila timbul rasa x puas hati x best la kan?Tp MAK dah x kisah nokksss…janji sume dah setle..tunggu loan lulus aje…untuk ke step seterusnya…

Ni haaa…yg bertempek tuh unit2 yg dah di booking time kitorang g tuh…husband decide nak aras atas2…aku turut aje…kami amik aras 9…



Ni lak type n model rumah kitorang..comel je kan?comel cam kitorang jugak…ahahahahaha…




Ni lah Type A yg dalam anganan tuh…dah x de rezeki…simpan model umah aje lah…ekekekekeke


17 comments:

Mrs Lurve said...

xpe dear..kalo comel lote pun, at least umah sendiri, i tau org yg rajin mcm u nie, mesti pandai decorate umah...yg comey mcm nie nti jd lg cantik bila pandai deco

SumeSakan said...

Mrs Lurve : Hahahaha...rajin je tp x kreatif...akakaakka...i wat kosong gini je lah...comel gak kan?ekekekekeke

Mrs Lurve said...

xpe, byk buku/majalah utk cari idea..dh cari yg majalah apartment tue, sesuai sgt...xpun guna je idea i nie hehehehe

SumeSakan said...

Mrs Lurve : hahahahaha i tengok tp keras tang tu je...hehehehe..idea u apa ye?

Mrs Lurve said...

errr..xde idea lg pun tp, kalo comel mcm nie, jgn byk guna almari/kabinet.. guna yg built in punya tue..save ruang..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : yup dok cadang gitu lah...wat simple2 aje lah...senang anak nak berlari2...x banyak sekatan...ekekekeke

Mrs Lurve said...

betul2...u nak men kejar2 dgn papa budak2 tue pun boleh hihihihi..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : erk rumah yg luas pun x men kjar2...hahahahahaha

Kakzakie said...

Sementara jadikan tapak utk tinggal dulu SS. Bila dah ada duit beli lagi yg lebih besar...

SumeSakan said...

Kakzakie : yup setuju...ni pun dah kira bertuah dah dapat rumah nih dengah harga yg ditawarkan..mana nak dapat dah rega cam ni kat putrajaya ni kan?

Rapunzeel Cikilolo said...

emm bestnye...

Cikgu Ma said...

bestnya dapat rumah sendiri...

SumeSakan said...

Cikgu Ma : alhamdulillah..hehehe..x pe nant rezeki awak lak ye..insyaallah....

Anonymous said...

btl ke rumah ni maintenance RM250 sebulan?dan parking pn kena byr.

SumeSakan said...

Anon : berdasarkn perjnjian 200 sbulan smpai trlantiknya maintenance sdr...rasanya parking bebas...x de dlm perjnjian kena bayar pape pn...

Anonymous said...

dlm perjanjian de tulis ek?nape sy ye xde..sy baru tau sbb godek2 google. yang stem duti 2 tetap kena bayarkan walau sebelum ni PM kata dikecualikan.

Anonymous said...

Bila nak siap rumah pr1ma ni ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...