-->

Monday, October 15, 2012

Cuti2 @ Langkawi Island



Salam Uolsss…seminggu lebih dah entry nih terperam…bukan ape rasa malas nak mengelas gambor..banyak sangat...

Ok mula2 plan kami ke langkawi nih just kami bertiga je…tu pun sebab ada offer Air Asia awal tahun rituh…so, terbelilah utk 3 orang kami…elok nak sampai je time, adik, mak ayah n family abang pun nak join gak…so, try lah book hotel utk diorang..seb bek ada ag yg berdekatan….Tapi tu lah kami jalan udara..diorang jalan darat lah…Kami stay @ Malibest Resort kat Pantai Chenang…Memang best ahh view dia…buka2 je pintu bilik terus nampak laut…seyes tenang jiwa raga rasa klu berhadapan ngan view nih hari2…tidur malam pun d buai dek bunyi ombak yg berderu…fuhhhh mmg terbuai ahhh dengan sejuk aircond ag…Sara x yah cakap ahhh lena sampai pagi…dan2 mintak susu pun sekali aje semalaman….


Hari 1st sampai kami tak isi ngan aktivit sangat…just lepak pantai, jalan g Beras Terbakar, Makan2 dan ronda2 kedai sepanjang jalan dekat depan hotel kitorang…Ni pict sepanjang hari pertama kitorang kat sana…


Ni Pick Kat Airport LCCT...sempat ag snap oict sementara beratur nak nek flight

Coo usyar rambut sara tuh....dah nek cam sesungut dah d terbangkan dek angin

Wahh berada di awangan....cantik kan?

Haaaa ni lah pict Sara satu2nya yg ada gaya...tapi hingus lah wat spoil...hehehehe

Tengok lah PEACE dia yg x jadi2 tuh...huhuhuhuh

Ni jalan2 shopping sepanjang jalan dekat pantai Chenang depan hotel kitorang
Nak gak tempek gambar bilik hotel kitorang

Ni bilik air...suram2 gituh...tapi x dak bath tub...x dapat mak buyung nak rendam2...rendam2 dalam laut aje lah jawabnya

Cantik tak..Ni view btul2 depan pintu bilik kitorang...tenang gituh...

Sweet tak?Mak n ayahku...malu2 nak wat aksi...hehehehe

Ni family Abang aku yg no. 3
Haaaa ni lain dan x bukan My happy family lah...hehehehe..sweet..puji sndr..akakakaka
Ni pictXcited darihubby n anak kesayanganku ini...nganga mulut2 punya seronok yeaaa

Ni Mak Labu..ahaks perut dah terbojol...cuba kempis pun org pasan jugak dah...akakakaka

Alahai tomey je anak mama nih ketawa gaya gini...

Ni view waktu malam kat Pantai Chenang...lepak2 sambil skodeng...opssss
OK hari ke-2 bangun je pagi kasi anak2 shumel kami main pasir pantai…main bola bagai…yg bestnya Mak Labu x sedor diri nih pun nak jugak berlari2 kejor bola tuh…bila tersedar dari lamunan yg diri sedang d perhatikan..barulah slow skit…hahahaha klu dak pemes I masuk dalam memory camera ntah sesapa…last2 jumpa entry ibu ngandung x sedor diri…hahahahaha..konon pemes…Plan utk hari ke-2 nih kitorang atur utk Island Hopping, Under Water Wold, Makan Laksa @ Langkawai Airport dan Lawat Makam Mahsuri…Kereta Kabel kitorang decide x nak pegi sebab aku n mak ayah pun dah besa naik…so, yg lain jadi malas..lagipun penat udah kaki melangkah…chewahhh…yg x bestnya start malam ke-2 nih cuaca kurang baik mula hujan…x dapatlah kitorang lepak2 tepi pantai sambil cuci mata…upssss…Ok layan pict hari ke-2 kitorang.

Aktiviti pagi : main bola

Ni budak yg mmg x sabau klu nampak pantai...dari atas ag dah nak pakai pelampung...sabor jelah...

Ni atas boat...Island Hopping

Sempat ag..hehehehe

@ Pulau Beras Basah...Bergambar dulu sebelum terjun dalam laut...mandi manda...hehehehehe

Owhhh seksinya anakku...yg ini je ada size...zikri muka redha

Yg ni mmg pict poyos...perut dah muncit gagah nak peluk2...hehehehe

Like this pict...sweet sangat...Sara ajak abang Zikri jalan2 tepi pantai

@ under water wold

With My lovely Mother...sayang MAk

Haaa ni lah aktiviti diorang klu time2 gini...tido..nasib baik x jadi lauk

Ahakss...Papa paksa Sara tengok camera...

Ni ngan my luvly sis...sibuk ngan anak2 punya pasai pict ni je yg memuatkan kami berdua....hehehehe

Di mana ada Sara d situ ada Zikri....dah jadi cam aku anak kembar lak...hehehehe

Video Sara Yang Suka Giler Main Pantai


Last day, just plan lepas check out just nak ronda2 naik van yg kitorang sewa…kitorang just jalan @ Black Sand Beach n terus ke Pekan Kuah untuk shopping…nak jalan pun x berapa best…hari ujannnnnnnnnn…..lepas tuh terus ke terminal jetty utk hantar orang Penang mali balik…lepas dah setle utk diorang, kami pun gerak lah ke airport tunggu time untuk berlepas…

Ok, sempat lagi sblum check out kitorang sambut besday anak sedara aku yg sorang nih..Happy besday Dik Bob..

Tengok aksi ayah aku nih..bukan main ag..request nak bergambar atas kerusi rehat nih...hehehehe

Ok last pict @ Malibest Resort sebelum kitorang bertolak jalan2 skit n balik...

Yang ni jeng jeng...saje lah kot2 kenan tang mata ker utk baby dalam perut nih...hahahaha..ngada kan?

Haha...last..ni pict Sara dekat Langkawi International Airport..lepak luar sebab dalam sejuk sangat...gigil sudahhh...

 P/S : amik kau...banyak giler pict aku tempek kali nih...hehehehehe....Just utk tatapan sahabat2ku d alam maya nih...heheheheh....


12 comments:

Naz said...

seronoknya Sara pergi mandi laut..hehe

SumeSakan said...

Naz : memang dia seronok mandi manda nih....dari x ckup setahun smpi skang pantang nampak air...hehehehe

IntaNBerliaN said...

bestnya tgk entry ni.. byk gambar... nmpk happening sgt :-)

athlea said...

awek...patutla amik gmbar ngn mat salleh..nak anak dlm perut tu ikut mata die eh...
tpi tangan ang tak boleh plak..cer tgk balik kat ne tgn ang tu..ekekkekekeke

Rapunzeel Cikilolo said...

best tu holiday satu keluarga :)

Mrs Lurve said...

comella sara skrg..bila dia senyum sgt manis melecas. bestkan bila dpt holiday gini..nak2 bila family pun join, mesti riuh rendah..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : hmmm klu senyum memang manis...tp nak dapatpict dia senym agak sukar...hehehehehe...btol2 cuti reramai mood dia lain...masa yg lama rasa kejap je berlalu...ekekekeke

Mrs Lurve said...

itu la preggy kali nie u kena senyum sokmo...nti baby tue pun kuar sentiasa senyum jer..uii mesti hensem

SumeSakan said...

athlea : hahahah...x pasan lah wei tangan tuh...tp bawah ckit kan?akakakakaa..lawak la ang nih..x pe lah moga kuatkan lagi kenan utk dapat boy...kakakaakka

SumeSakan said...

Mrs Lurve : hahaha dah selalu renyih dah...cuma time x sihat aje muka monyok cam tikus mondok...ekekekekeke

~aYu~ said...

rindunya nak ke Langkawi.. dah cakap dgn hubby nak gi Langkawi padahal baru pegi tahun lepas.. tp, mmg seronok sgt kat sana.. xtau pasal pe.

SumeSakan said...

~aYu~ : hahaha aini pun dah 2 kali g...sekali time honeymoon dulu...ni g lagi...ni pun hubby bunyi2 ajak g lagi...ada orang nak sponsor penginapan katanya...kakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...