-->

Thursday, October 11, 2012

2D Scan For 26 Weeks

Salam uols...rini mood happy sebab dah confirm gender for my 2nd pregnancy dlm peyut nih...huhuhu sblum ni x brani nak confident sangat...just amik cam tu je lah..x seyes sangat...dah msuk 26 weeks tp mood bli2 baju n kelengkapn utk baby dlm peyut nih masih blum marri lagi...yg bestnya adik aku kat kmpung siap offer baju anak dia...kira recycle lah nih...jimat2...cam tu lah prjnjian kami klu t adik aku dapat anak pompuan lak...huhuhuhuhu

Ok, utk checkup kali nih...berita yg x berapa best uri aku ke bawah ckit..tp doc cakap x yah risau sangat...still normal ag...dia mintak monitor blik time 30 weeks + nnt...n satu ag air ketuban aku pn leh kata banyak gak lah..mncapai had 22...yg ni dia mintak doc gomen monitor blk time checkup 28 weeks nnt...

aku tanya la gak apa effect air ktuban lbih nih n selalunya kena buat apa kan...doc cakap just monitor je...selalunya air ktuban lbih nih takut ibu ada kencing manis...hoho..dah la berat nek 2 kg lpas raya rituh...harap dgn pengambilan Minuman nutrisi HERBALIFE lpas nih dpt mmbantu aku control segala paras gula ka kolestrol dlm badan skaligus dpt beri aku n baby dlm kandungan segala vitamin, nutrien yg d perlukn oleh bdn sckupnya...chewahhh...korang doakan aku ye...

Bab batuk aku yg dah mencecah 2 bln nih pun doc dah tegur...dasyat jugak ye batuk awak nih..haaa tahu x pe...aku tnya dia sume dah check n doc ckp mungkin symptom ngandung aku nih n doc ni pn stuju n ckp mmg ada pn kes gini..hoho..so, bersabar je lah mnanti kelahiran bby ku ini..moga sgala simptom2 ni berakhir..huhuhuhuhu

comel x saya?

9 comments:

MAY said...

wah..da 6 bulan ye...

Mrs Lurve said...

dh jelas nmpk ehh...bestnya..jimat tue kalo dpt guna baju zikri..xyah bazir2..2D scan kat sana rm bape dear?

SumeSakan said...

May : Yea2 dah 6 bulan..x sabar nak 9 bulan...hehehehehehe

SumeSakan said...

Mrs Lurve : yup2 kena bijak mengatur strategi dear...barang baby bukan nya murah...nak2 baju..pastu pakai kejap aje...pastu dah x muat...you klu nak join kitorang punya club rotate baju pn bleh...hehehehehe

owhh semalam 2D scan kena RM48...tapi puas hati lah...lama gak dia scan...satu2 dia tunjuk...ayat yg paling best "Wah comel adik sara..besar idung dia"hehehehehe

Kakzakie said...

Dah tak lama lagilah nak sampai masa melihat dunia ye... Kalau kakak dulu semuanya lahir 2 minggu awal.

SumeSakan said...

Kakzakie : ye ker?tu lah pengalaman anak 1st dulu pun kuar 2 minggu awal gak...yg ni x tau lah...hehehehehe..janji selamat sume dah la kan?moga d permudahkan...huhuhuh

Rapunzeel Cikilolo said...

hehehe, comel...

~aYu~ said...

dear, boy ke?
take care tau.. jgn awat keje berat-berat.. :)

athlea said...

bestnye.....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...