-->

Thursday, March 15, 2012

Campak pulak ke anakku?


Bijik merah isi air ni dah lame naik...lebih kurang 4 hari kot...mula2 aku ingat bijik biasa je coz x de susuli dengan yg lain...tp semalam Qaisara demam ag...suhu cecah 38.C jugak....aku da mula risau...sebab sebelum nih my MIL cakap selalunya campak d susuli dgn demam n batuk...then semalam tanda tuh datang...seyes aku x berani lah kasi dia ubat takut klu betul campak kang terbantut pulak dia nak kuar kan?semalaman lah aku n hubby x dapat tidur....risaukan suhu badan dia...kejap2 jelum kepala n badan dengan air...Sara pulak asyik nak melekat je...sampai kering kot Cik B aku....Hasilnya kepala aku ada pusing hari nih...jangan migrain ag sudah...memandangkan ada 2 orang sakit kat umah rini...dengan hubby2 lah kena EL jagakan insan2 tersayang nih...hehehehhe....

Tapi tu lah timbul kekonfiusan kat diri aku...nak EL ke nak amik MC...malas dowww nak g klinik...rasa nak tidur je...tp tu lah cuti x banyak...nant nak jaga Sara ag klu campak menyerang...adoyaiiii....opsss lupa bgtau...lepas bg mandikan Qaisara rini...lebih kurang 6 bijik lagi merah2 timbull merata badan...huuuu kerisauan dah melanda...dan2 terpk kat mana nak cari daun semambu..kat mana nak cari air kelapa...aduhhh risau ahkak tau...bukan apa tgk anak membe kena campak teruk sangat....tatut lak rasa....

Ni anak membe aku...sampai masuk ward coz teruk sangat...sian dia tau...tp alhamdulillah dah discharge n bertambah baik...
kalau korang masih ingat ni ENTRI bebudak nih main sesama time diorang sama2 demam itu hari...harap sume menjadi baik...AMINNN

11 comments:

'idun sa'idun said...

Cian Qaisara and mama dia juga.. Semoga cepat sembuh..

SumeSakan said...

'idun sa'idun : Thanks Dear....mama xpe sakit tahu cakap...Sara lah merengek je...sian dia...

CIK MAY said...

ish..teruknye demam..cmpak ke mcm tu?mcm bkn je..

:: Mrs.Eady :: said...

pakaikan calomine lotion bnyk2 bagi redakan gatal tu...tepek bnky2..

SumeSakan said...

CIK MAY : entah la mama dia cakap doktor mmg suspect campak lah...terukkan...nak ngalir air matapun ada tengok si Ika nih stp kali mama dia post gamabar kat FB...

Mrs Eady :tu lah satg g klinik hope dapat lah lotion tuh..kita tampal banyak2...huhuhuh

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alahai... siannyer...
p/s: respon to ww : is tekankan pasai 'masak' sebab is xpandai masak... takuttt... haha !
jadi dia pandai , dia yang ajarkan sket2 bila dah tawen ni... (^___^) ajaq sampai kita rasa masak itu satu rutin untuk kita... insyaALLAH

SumeSakan said...

eeiyss : wahh untung lah macam tuh...x pe jnaji ada rasa nak memperbaiki diri kan?kompom lepas ni PRO...hehehehe...

budak penjara said...

subhanallah..ank kawan akk tu teruk sngatkn..

SumeSakan said...

budak penjara : yup dear...teruk sangat...sian adik ika tuh...hope sangat anak akak xsampai mcm tuh...bukan apa kecik ag...sian diorang...

IntaNBerliaN said...

Ya Allah Ya Tuhanku.. ank kwn awk tu xsggup nk tgk.. macam sakit sgt je.. siannya...

SumeSakan said...

tu la kan?ada yg lg teruk..x sampai hati nak masuk sini..kang ngalir air mata...berat mata memandang berat lg bahu yg memikul kan?harap sara x macam nih...takut mama dia yg kuat...hhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...