-->

Monday, March 26, 2012

Jujurnya Depa No

Memalam nih tetiba nak share satu cerita yg dari dulu sampai skang x abis2 orang dok tanya..jujuq no depa...hehehehe...untuk pengetahuan korang my Qaisara nih memang semulajadi dilahirkan kulit sawo matang skit....hidung pun kurang lah tinggi..kiranya x leh celen Mama dia lah...muka x yah cakap lah memang sijibik lah muka Papa kesayangan dia...

ni antara story n perbualan yang aku ingat lah....

Cerita mak sedara aku yg mai melawat time aku dalam pantang...

"Laaaa yang ni ikut sapa?Mak putih...abah putih...awat yang ni belain (beza) sangat..."
Jawapan aku : OOOO ni ikut belah Atok dia...
Dan2 mak sedara aku jawab...Hmmmm x palah ada lah geng...cucu dia ada sorang...

Ni lak Suara abg aku

"Ishhh...x dak langsung no anak ang ikut ang...abang rasa yg ikut pun tang tooootttt ja la noh"

Cehhhh kat situ lak di samakannya...sabor je lah....hehehehe

Pastu kebetulan bulan 1 lepas aku balik kampung...rumah tengah renovate..kiranya orang kampung aku la tuh...sekali tau dia bersuara apa...

"Ni abang nak tanya ni lama dah....Mak Putih..Pak Putih...anak ni ikut sapa?"

hmmmm jawab lg lah aku menyedapkan soalan tuh....

Pastu yg ni lg best dan sangat jujur aku kena layan...hahahahaha...gelak siap2...

Minggu lepas aku balik kampung...pagi sabtu tuh p la market nak beli barang masak...tetiba lak tekak nih terasa dahaga yg amat sangat....ajak lah adik aku g kedai jual ayaq tuh nak bungkus Milo Ais...kebetulan aku tengah dukung my little Qaisara...sekali best ja dia tanya..

Makcik : Sapa ni?anak ka?
Aku : Ahah...anak lah Cik..
Makcik : Laaa ya ka...belain nooo...idung mak tinggi...idung anak kemek...ikut sapa?

hadoiii kat makcik ni pun aku nak kena ramah tamah xplain ka?hadoiiii sabor je lah....Seb bek si kecek nih x paham lagi no...klu dak sentap anak aku nih....huhuhuhu...
Sabor na anak mama....macam mana pun Sara tetap cute tau....Mama sayang sangat kat Sara...hehehehehe...

p/s : x pernah terasapun ngan soalan2 nih...anggap je gurauan dan soala yg inginkan kepastian...hahahaha...just nak kongsi cerita je...layanzz la ye cerita aku kat atasyang x semnggah nih...hehehehe

 

8 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

mane tau da beso putih... cool :)

IntaNBerliaN said...

alaa xkisah sawo matang pun.. tapi sara tetap comel!! :-)

SumeSakan said...

hahaha mummy dia kisah pun benornya...cuma kekadang tuh nak tergelak dgn soalan yg diajukan...hehehe...tp mana tau kan?ekekeke

'idun sa'idun said...

kdg2 org ni bila ckp tak reti nak berlapik.. kdg2 mmg bole sentap dgn soklan2 cepuemas diorg tu.. huhu.. anak saya lak putih.. mak bapak dia biasa2 je.. pon selalu kena tegur, eh anak u ni lain la.. putih ikut sape..??? nak je saya jwb, oohh dia ikut omputeh ni... :p! hehehehe

SumeSakan said...

hahaha tu la kan?kekadang nak jugak jawab loyar buruk gituh..tp tu lh tkut kang terasa lak kan?so, sentap je lah sorang2...hehehehe

Mrs Lurve said...

owhh..ckpla sara ikut aunty yang dia, sbb masa mama sara preggy dulu, selalu rindu pd aunty yang dia hahahahahaha

SumeSakan said...

Mr s Lurve : Hahahahahaha..pandai je auntie yang dia tuh...hehehehe...klu idung auntie yang dia still mancung kan?hehehehe

athlea said...

awek,aku rase tkdela gelap sgt sara....putih jek..comel jek...
tkpe.biaq pi jek org nk ckp ape...mulut org kan..yg penting sara tetap comel...

rindu sara la....ehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...