-->

Monday, January 30, 2012

Nak Share - Untuk Ingatan Diri Sendiri Gak

To all those suffering from sadness or depression, know that it isn’t your fault. It isn’t because you’re weak. It isn’t because you’re just not grateful enough. It isn’t because you’re just not religious enough. It isn’t because you don’t have enough faith. It isn’t because God is angry with you. To all the well-meaning people who tell you this, just smile. And know deep in your heart that the tests of God come in different forms to different people. And know that, by the help of God, every test can become a tool to get closer to Him. And that, verily, with hardship come ease and like all things of this world–this too shall pass – Yasmin Mogahed
Sumber : Athlea FB

4 comments:

Mrs Lurve said...

yeah,agreed, tiap musibah/dugaan/ujian sbnrnya menunjukkan kasih syg Allah pd hambanya. Makin byk kasih syg itu, makin hebat kita di uji.. Muhasabah diri agar kita sentiasa bersyukur dgn apa yg dihadapi. xpandai ckp omputih hehehehe

SumeSakan said...

yup makin banyak d uji & klu kita pandai hadapinya ngan tenang dan redha makin kita d beri pluang untuk membuat pahala....

I pun sama dear...copy paste...kekekeke

athlea said...

mcm kenal jek ayat ni....hehehe...
ni one of my bff bagi..mse tu aku tgh rase down...tpi bile bace rase mcm i'm not supposed to be so stressed n frustrated...
ape yang berlaku adalah yg telah ditetapkan oleh ALLAH untuk kite...
ALLAH lebih MENGETAHUI..perancangannya untuk hambaNYA amat baik sekali...
semoga keimanan dan ketaqwaan hanya padeNYA....

SumeSakan said...

athlea : hehehehehe...tu lah time I baca tuh teringat time I tengah down tahap gaban itu hari...hehehe..papepun thanks for sharing this dear...huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...