-->

Monday, January 9, 2012

My Little Qaisara – Genap setahun

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah genap setahun anak aku yg cute mute nih…n sekaligus aku pun dah setahun la jd mak keada seseorang…x percayanyaaaa…hehehehe…gatai btoi kenyataan nih…bila sara dah setahun nih cam kesian lak dia dok men sengsorang…mulalah terdetik dihati…jeng..jeng…jeng…semalam mak mertua aku bersora tau…cenggini bunyinya..”Siannya Sara men sorang2…dulu mak mcm nih ahhh…kesian tengok along main sorang2…pastu bg lah dia kawan(kehkehekhe…adik baru la…hehehehe)..cam ada makna kenyataan ni kan?ok abaikan dalam episode kali nih…jom kembali kepada episode asal balik…

MUla2 mmg niat di hati nak wat makan2 besor skit nak panggil member2 sama memeriahkan suasana…tp memandangkan aku nih x dak bibik nak kena wat sume sorang2 and hari kejadian pun hari ahad..so, niat tuh d pertimbangkan…timbang punya timbang…hasilnya…wat makan2 untuk family je lah…kebetulan hari tuh family mertua nak ke Bangi registerkan adik ipaq aku yg no.3 masuk kolej…so, 2 biji kereta lah memenuhi ruang depan umah aku semalam….happy sangat tau dapat kumpul cam nih sambil melayan gelagat si besday girl yg lincah memanjat sana sini…Papepun, aku bahagia sangat tengok telatah budak tomot nih…Mama doakan moga Sara cepat besar, cepat leh main kejar2, jadi budak baik macam Papa, jadi anak solehah dan jadi kakak yg baik tau t…ahahahahahaha…jom lah layan pict sepanjang hari kejadian…

Benornya nak amik pict Barbie...hubby x setuju...sebabkan anak aku nih minat upin ipin..so, kami bg dia wat pilihan sendiri...tunjuk pict Barbie and Upin Ipin kat dia...sekali dia pegang Upin Ipin daaa....redha je lah aku...hehehehe
Ni santapan kitorang hari tuh....Nasi Daging Utara...Sara makan nasi je k...hehehehe
My Cutiee
Buah Pulasan...Seyes aku baru kenal kewujudan buah nih baru2 ni je k...jangan kata aku jakun k...hehehe..seb bek aku x tokak cam nak makan moktan (rambutan)...hehehe
Hadiah Qaisara dari Pakngah dan Auntie Su...bleh plak dia main kjap then terus campak...tau lah x minat patung2 gaya gini..kang tahun depan dapat robot plak kang....
Kalau tiup nyembur gaya gitu makan air liur la yang oiiiii
Hahahaha ni aksi yg meriuhkan umah....bleh plak dia pelepekkan tangan atas cake tuh...seb bek sisi je...huhuhuhu
Sume orang sibuk layan dia...suma nak suapkan dia...kenyang kek ye anak mama..
Si Tomot....
Yeaahhhh..jangan harap headband nih nak duduk lelama atas kepala saya k...cabut buang...hehehe

7 comments:

athlea said...

comeinye nye la si sara ni....auntie zila nak kek sikit la...a.de simpankan tak?hehehe....

Mrs Lurve said...

ala comeynya sara..happy bfday sara..jd budak yg baik tau..ehh buah pulasan my peberet..nasi daging, sedapnya..dh lama xmkn..rambut sara dh panjang..comey sgt

SumeSakan said...

athlea : kek ada...mao godek peti ais umah sara ye auntie

auntie yang : tima kasih auntie...tu ahh tue mama sara nih baru kenal buah pulasan...tp cedapkan?

Nur Lavender said...

sedapnye kek upin ipin..hepy beday sara..:)

SumeSakan said...

Thnaks Nuv Lavender...sedap..tp tu lah order coklat mousse dapat len...huhuhuh

~@mOi ~~ said...

wooo.. tak ajak pon bufday party.. takmo kawan!! takpe la .. hepy belated bufday sara.. moga mjadi anak yg solehah.. takmo jd mcm mama... kedekot.. heeeeeeeeeee.. jgn mara..

SumeSakan said...

ni bkn bufday party la dear...ni lunch + kek...hahahahha...x pa nant open house I jemput na....jangan majuk tau....kedekot tuh penting..baru leh jimat...tp topic kat surau pg td bleh d pertimbangkn...ekekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...