-->

Tuesday, January 31, 2012

Ni AKtiviti Kampung Aku Cuti Lepas...Korang?

OK jom crot cret pasai aktiviti kampong yg aku lalui sepanjang cuti lama rituh…memandangkan aku je yang dok jauh dr ahli kluarga aku yg lain..so, setiap kali balik akn disambut cam puteri la skit kononnya…tapi aku nih bukan jenis yg suka nak amik kesempatan…so, aku relakan lah diriku di bawang putihkan…lama kate x wat kerja sesame…so, bila dah sesekali balik cam nih macam2 aktiviti lah kami plan…bermula dari mandi pantai, memancing sampai jemu (ni en. Hubby la bkn kite ye), bekelah kat sungai, go sopping sesame, makan kenduri, makan sesame & paling best masakan dari air tangan mak…nyummm sedap weiii….rindu giler kot….

OK aktiviti pertama yg aku nak citer :- berkelah kat Teluk Duyong…best jugak tempat nih…nak ke tempat nih kena naik bot tau…dari daratan bleh la kot…tapi kena lalui hutan belantara la kot…tempat nih kira femes untuk pelancong2 dari luaq lah, depa sewa bot, sampai pantai lepak2, mandi apa yg patut..then makan…ni suma on package rasa aku…sebab apa yg aku perati tukang masak mai sekali dengan pelancong tuh..masak sume kat situh…selalunya pak arab & mak arab lah….gila kaya mai couple je sewa cenggitu…tapi time aku mai itu hari ramai gak lah pengunjung…ada yg datang camping kat situ (ni student rasanya)…kira x best skit lah dari kunjungan pertama kami dulu rasa cam teluk tuh kami yg punya…hahahaha….papepun jom layan pict sepanjang aktiviti pantai ni k….

Bebudak yg Xcited Beratuq Nak Nek Bot Pak Dollah (Best Pren Ayah)
Ada ka orang nek Bot gaya cam nih...?ekekekekeke
Ketibaan Di Teluk Duyong...Dah ramai orang time nih ramai bebudak camping
Anak sedara aku yg x sabaq...bot mendarat ja depa terus terjun main ayaq...cisss
Tengok SI kenit ku ituh pun dah x sabaq2 nak main ayaq...Tok pegang jappppp...
Akhirnya dengan renyihan terukir di bibir dok atas pelampung dilayan oleh kakak2 sepupunya...mandi sampai x mau naik...pukul 11:30 pagi k time nih...mnadi sampai kul 2pm..itam legam anak aku dibuatnya...huhuhuhu
My hubby yg sibuk susun Bekalan yg di bawa
Ni menu kitorang...bese2 je....Mee goreng, nasi lemak, apam balik dan Air botol
Operasi menjejak Siput Remis
Ni budak takut air....setengah jam punya pujuk...nangis x mau2...lepas dah berani mandi sampai pucat x nak naik pulak..ish..ishhh
Tengok seronoknya bebudak nih berendam...
Yang Mak2 dan Pak2..sibuk makan...hehehehehe
Ni anak Pak Dollah dan anak buahnya....makan beratur k untuk disuap...bagusnya anak sapa la tuh...hehehehe
Gaya ZIkri...Coo usyar apa ada kat telinga dia...kehhh kehhh...mak ndak dia punya kerja....layan aje lak tuh budak nih...
Ni hasil carian kitorang...sedap buat masak tumis cili kicap je...hehehehe
Ni menimbulkan keconfusan skit...ke korang tengok nih biasa je...hehehehehe
Ni gaya bila dah sampai umah...x puas mandi ye budak bucuk mama?



OK aktiviti ke-2 :- berkelah kat Hutan Lipur Ulu Paip dengan jiran depan umah aku….sekali sekala dapat join cenggini best gak…mau dak leh share perasaan, keseronokan, kekalutan, kegelian…opssss…hehehehe…yang bestnya share makanan lah..hehehehe...mulanya plan nak ke Sungai Sedim…tp memandangkan ramai lak kekanak ribena nak ikut terpaksalah down gred tempat berkelahan kami ke Hutan Lipur Ulu Paip…bagi aku x besh lah tempat nih…x ckup dalam untuk aku nyelam (budget tere berenang…ekekeke) dan air nya gak agak keruh lah….siap my hubby bersora ag…”X dak kencing tikus ke nih”…hadoi bleh plak tengah aku nak berjimba2 nih en.somi p bersora cam tuh…tikus ke mengkarung ke..yg pastinya aku dah kat dalam…hahahahahaha


Ni lah rombongan kami...kekekeke...sampai je, kompom melantak dulu....lapor weiiiii
Kenyangkan perut before mandi...Makan nasi lemak ye mak?
Sepupu aku yg cun cam Barbie Doll
Me and My Sis...Sara & Zikri
Bersama MAk Buyong...amik aura la konon aku nih...hehehehe
Tengok air sejuk ka panas ka...dia layan serupa je...x nak naik kot...
With Akak Maisarah
Aktiviti Len :- Masak2 ngan mera Mom…Mee Udang Galah k…gila sedap…jom usyar..

Udang Beli..Hubby dan Ayah g mancing x dapat...alih2 beli...hehehehe
Ni mee udang nya....Hasil masakan mak aku...Kau Ada?ekekekek
OK ni je lah aktiviti yg aku nak share...yg bese2 aku pun x lalu nak paste kat sini...apapun happy sangat time balik kampung cam nih...dapat ngubat rindu yg terpendam hampir sebulan...kakakaka...poyo je aku nih...

8 comments:

Mrs Lurve said...

meriah g2 dik non! berbaloi cuti lama2. kelasss btl mee udang galah tue

SumeSakan said...

mestilah ahkak!!!cuma satu ja ahkak x best...p kenduri x jumpa MRs Lurve...x lepas rindu lah ahkak tau..hehehehe

suhaina laui. said...

BESTNYER........sedap mee udang tu ;)

SumeSakan said...

suhaina laui. : sedap..sedap...(versi upin ipin)...hehehe..tambah2 lak udang fresh2 gitu kan?hehehe

Mrs Lurve said...

ari2 pegi jemput pengantin perempuan la, ngam2 lak time u dtg umah..xsempat jumpa

~aYu~ said...

amboi sakan tul.. sekali sekali best gak aktiviti camni..

SumeSakan said...

MrsLurve : Tu la tuhsealu jodoh x menyebelahi kita berdua...ekekekeke

~ayu~ : betul2..time cam ni lah nak mengakrabkan lg silaturrahim...hehehehehe

IntaNBerliaN said...

saya yg tgk gambar ni semua rasa mcm sekrg gak nak gi!!..hahhah... seronoknya dpt main air n kumpul ramai2 cam gitu :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...