-->

Tuesday, January 17, 2012

Macam Mana Nak Makan Limau Mandarin Ni Mama?

Tengah aku qalit2 tengok tv tetiba nampak kelibat my little qaisara pegang limau mandarin nih kehulu kehilir (papa dia kasi la tuh)…nak Chinese new year kate...banyak le sponsor limau ni kan?mula2 dia just golek2 limau tuh ingat bola la kot…aku nak amik nak tolong bukak kasi dia rasa x kasi lak..lari ke sana sini x nak kasi mama dia curik…
Dapat dari papa
Nak buat apa nih...cam ne nih?
Bolayan mama..kita lari dulu...hehehehehe
Gamaknya dah puas lari dari mama..ditokaknya buah limau tuh…”ingat buah epal ke sayang oiiii”…yang bestnya tokak dengan semangatnya sampai tercarik kulit….sabor je lah pastu wat muka gaya2 masam gituh…amik kau rasain...orang nak bukakkan x kasi…kelat rasa kulit la tuh…ingatkan dah fobia x nak gigit ag…rupanya x reti kelat ye anak mama nih…ditokaknya ag…then cari bahagian yang dah carik tuh…trus sumbat jari…cehhh macam tu ke sayang mama proses buah limau tuh…

Yeahh kasi tokak sama dia
Ni lah hasilnya dari gigi 4 kerat tuh...huhuhu
Yeahhh dah terkopek la konon tuh...Proses jommm
Yeahhh dah berjaya
Tapi baru skit..cam ne ni mama? (dalam hati lakot)
Tu lah orang mintak x nak kasi....Terpaksalah aku guna kelembutan yg ada utk pujuk dia setlekan kulit limau tuh…hahahha…hasilnya anak makan seulas..mama dia makan berulas2…ekekekeke..kononnya takut anak sakit perut..kira ok la kan alasan tuh...heheheheh

Tengok lobang limau nih disumbatnya dgn jari..hehehe
Macam ni la makan limau dengan betul...kan sodap gituh...
Sedapkan?mesti heran awat la mama aku nih suma nak amik pict....huh

4 comments:

IntaNBerliaN said...

ololoo comel je.. hihii.. bkn main berusaha lagi dia nak mkn.. bagus :-)

SumeSakan said...

tu la tuh...sebab tuh teruja tengok usaha keras dia tuh...huhuhu

~@mOi ~~ said...

hahaha.. kulit limau tu dia telan ker? lobang kecik je kulit limau tuh

SumeSakan said...

hahaha..kulit limau tuh dah berjaya aku selamatkan...klu x kompom jadi taik dia rini...hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...