-->

Monday, November 21, 2011

Masalah Adikku Menimpa2


Google Image
Semalam dapat call dari adik aku…sian dia nanis2 story kat aku….Sebelum tuh meh nak psiko korang dulu…Korang imagine ek kalau nak beli baju kat anak/baby sekurang2nya RM25 kan sepasang…tu kira yang cikia punya…mau nak beli baju jalan…suar dan kemeja saja dah cecah RM50…tambah2 anak lelaki…baju mahai skit…kalau cam my baby perempuan senang skit…nak dapat pun senang harga pun leh lah tahan….kalau bagi yg kurang mampu..tunggu gaji baru nak dapt beli baju kat anak nih…kumpul skit2…beli pulak beli yg besar skit bleh pakai lama…dah dekat setahun nih lah baru dapat wat koleksi baju jalan2 untuk baby kan?sama lah untuk koleksi mainan..skit2 beli nak bg anak tu bermain n sekaligus belajar dengan persekitaran…

Cam adik aku nih..banyak story dia..srius aku kesian adik aku…aku rasa cerita selebihnya x yah lah aku cerita kat sini kang masing2 ngalir air mata lak..ok balik cerita pasai baju n mainan k…adik aku nih barang anak dia memang dia jaga sangat…dari anak dia lahir sampai lah anak dia nak dekat setahun nih…baju anak dia memang dia basuh tangan…sidai pun..sidai dalam umah tau…bukan apa maybe takut warna luntur kot…dah kering siap serika tau..lipat cantik2..then baru masuk almari…(tp yg lawaknya baju sendiri x pulak ye!!!!..jangan marah ahh dikkk)...Macam tu gak mainan…lepas anak dia main…mesti dia masukkan balik sume mainan dalam bakul then simpan dalam bilik…(mestilah simpan..klu x simpan bercamuk lak kan?..hehehe)..senang cakap memang dia jaga ahhh barang2 anak dia nih...konon nak bagi tahan lama kan?

Ok, berbalik pada cerita dia call semalam…sedih sangat nanis2 dia bgtau aku tau..aku apa ag…bersekang lah jugak mata ngan air mata…akak baik kate ye!..bukan bulih dengar or tengok adik kesayangan ni sorang nanis…nak tau x apa jd kat dia…?boleh plak lepas mandikan anak dia..dia bukak la almari baju anak dia nak cari baju utk dipakaikan…sekali kan…..jeng jeng jeng…kosong wei almari baju anak dia tuh….terus cuak ahhh…blank seketika…toleh kanan toleh kiri cuba cari kepastian..hadoiii mainan anak dia yg dalam bakul tuh pun jadi mangsa…yang bestnya ada lah adik aku masukkan bedak lah lotion lah together ngan mainan2 tuh…sekali mala'un tuh campak keluar bedak2 tu sume…dia just kaut mainan je….

Dalam benak dia pencuri ker?haissshh kalau pencuri biar betik…barang lain, tv x pulak di curik nye…kalau tv tu besor..enpon yg kecik tu pun x pulak dicurinya….habis tuh type pencuri jenis apa ni ek?korang boleh fikir tak?cooo korang fikir tengok….serius kami dalam kepelikan...hmmmm

6 comments:

Princess^of^Hemp said...

Ad pencuri la tuu. mungkin sebab pencuri tuu terpaksa mencuri untuk anak dia. so die xnk amik benda lain just amik brg2 berkaitan dengan bby je. Mungkinla. Tak pasti tp ad jugak kebarangkalian.

SumeSakan said...

hmmm tu lah kan?tp kira baik jugak lah pencuri tuh...memang dia amik barang baby je...duit sume dia x kcu....kesian baby tuh tau tido malam x de baju...pakai pampers je...

oli-go said...

sape yang curi???

SumeSakan said...

oligo : sapa yang curik tu yg x tahu tuh..kalau tau siap kena sebat orang tuh....uhuhuhuhuh..tp seyes x de tanda2 pencuri masuk...

Mrs Lurve said...

oittt...asal jd g2? pencuri apakah itu?

SumeSakan said...

hahahaha nama dia pencuri pelik...bunian kot amik...ekekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...