-->

Friday, November 18, 2011

Kreekkkkkkkkkkk…Krakk : Uit keta aku ka tuh?

Google Image
Salam Geng,

Meh nak story skit tragedy tengah hari tadi…memandangkan en. Hubby skang dipindahkan ke bahagian len, so setiap kali pergi n pulang kerja aku lah yang kena angkat hubby aku kat building berjiranan…so, memandangkan tengah hari kami selalu kuar makan sesame cam biasa aku pun drive la keta menuju ke destinasi…Cam biasa Parcel E ni sapa yg tau memang orang parking kiri kanan jalan (parking x ckup staff ramai kate..men hentam je lagi bulih sumbat)…elok dalam 3 building lg nak sampai My hubby call nak tanya aku dah kat ner…so, aku pun jawab lah otw..sambil2 cakap tuh agak lagi 1 building nak sampai kena lalui selekoh skit…tengah jalan aku tengok lapang tuh tetiba terdengar bunyi Kreekkkkkkkkkkk…Krakk…terus aku tersentap…tengok side mirror, back mirror ssegala…sekali ternampak ada keta jengoi baru nak kuar dari parking…terus aku ckp kat hubby (dalam phone laaa)..papa, mama xcident…pop aku letak phone…aku dah slow kete..sekali usyar lah kete tuh trus kuar parking..then wat u turn yang x berapa nak lepas pastu trus blah (memang Nampak ahh dia tergesa2)….dalam hati aku aik keta tuh cam x dak pape je..betul keh dia langgar aku nih….sampai je kat mr. hubby terus mintak kat hubby check  kete….aiyoyo memang kete aku weiii…seyes aku terkesima sebab memang aku x terasa gegaran itu (bunyi je melekat dalam kepala hotak aku)…hhehehehe…sebabkan my hubby cakap skit aje calarnya…aku pun x jadilah pasang kuda2 kononnya nak hambat (kejar) balik kereta tuh….Tapi yg tragisnya sampai je kat kedai makan sekali usyar panjang lak calarnya…seyes masa tgk fisrt tadi calaran yang kedua yg panjang lbih 10 cm meter tuh x nampak ag…heran magic kah cat itu?hehehehehe..tp x pe lah dah jadi pun kan? yg x bestnya bleh plak mamat kereta wira tuh blah gituh je…aku rasa dia x pasan ada keta dan terus kuar dari parking maka gedebengggg (selekoh kate)…sabor je lah…mujur dia kuar pelan2 klu laju skit kompom melekat la kot…

Tapi tu lah yang herannya aku ni ah..since dulu ag mesti was2 kalau bab2 xcident cam nih…bleh plak terpacul dalam kepala otak “keta aku kah itu?”…meh aku nak citer kisah lawak nih masa ngan adik aku dulu (seyes aku x leh lupa ahhh)…

Ujung tahun 2008

Masa nih adik aku baru beli keta…apa ag mmg xcited lah kami nek keta sendiri kan?adik aku lak kalau bawak keta kompom pasang lagu sampai nak pecah gegendang telinga aku nih…satu hari tuh..elok sampai je simpang nak masuk umah aku tetiba adik aku berenti keta n nak kuar tergesa2…dalam keadaan heran aku tanya lah…

Aku :  Jat..ang nak p mana?
Adik aku : Laaa kan orang hentam belakang tuh…(terus adik aku kuaq dgn keadaan yg agak marah ahh..mau dak br seminggu kot usia keta adik aku d jalan raya)
Aku : erkkk…eksiden ke?nape aku x pasan ape2pun…(dalam hati)..(terus aku dapatkan adik aku n mamat motor x dak lesen yg langgar kete kitorang tuh...)

Lepas tuh siap adik aku ckp tau “kak nuun biaq betoi x perasan…bunyi kuat kot…”alamak seyes aku sangat x pasan…apa masalah aku nih?huuuuu

Dari cerita 2 nih mungkinkah aku ni anti gegaran…adoi macam2 lak aku nih kan….?hehehehe

3 comments:

Mrs Lurve said...

xpe skit jer...mr papa xmarah hehehehehe

Cik Oda Gelang said...

alaaa kesiannyaaa!

SumeSakan said...

mrs lurve : Mrs. Papa sokmo cool..ekekeke..mama je hot..hehe

Cik Oda Gelang : tu la tuh..dia cabut lari yg x tahan tuh...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...