-->

Wednesday, November 16, 2011

Tutorial : Cara nak Center Gambar Header Dalam Blog

Hi all,

Rini just nak share skit cara mudah untuk setkan CSS untuk Centerkan Header Blog...Macam2 gak tutorial aku cuba untuk buat benda alah ni..dan aku rasa yang ni yg paling senang..

Dari Ini


V
V
Ke Ini


Cara dia mudah je..

1. Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS

2. Copy Code kat bawah ni dan lpaste kan seperti pict kat bawah ye

#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;}


Then korang bleh lah preview...kalau rasa dah puas hati& seperti yang dikehendaki, korang tekan je lah "Aplly To Blog"...Maka Siaplah....Senangkan?

10 comments:

izzah chot said...

WAHH!! kebetulan saya cari tuto ni.! TQ.! ;D

MaYa MustWany said...

bagus2.nice tutorial.masih ramai lagi ada yang tak tahu.

SumeSakan said...

Izzah : Ur welcomr
Maya : Sharing is caring...hehehehhee

CSI said...

sy buat xjd pon..huhu

SumeSakan said...

ye ke...maybe code x sesuai ngan tempalte kot...saya pun banyak mencuba akhirnya menjadi dengan yang ini dan senang....

UMAISHA :) said...

tak jadi lahh kak . haihhh ~ camne nihhh . pleaseeee help mee

SumeSakan said...

UMAISHA :) : ye ker..banyak cara rasanya...banyak gak akak try tp yg ni je menjadi ngan template akak...

Zarra Qaseh said...

Umaisha try macam ni...
Coz mula-mula Za buat pun tak jadi jugak...

#header-inner img {margin: center !important;}
#header-inner {text-align:center !important;}

Za just gantikan 0 dengan center.
cuba la..Za buat jadik je...

Just sharing...:)

SumeSakan said...

Thanks zara qaseh

zafrankidsbundle said...

Wahhh..menjadik with first try..tenkiu so much..byk gak cara dok try tapi yang ni menjadi..anyway,do drop my blog..zafrankidsbundle.blogspot.com..tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...