-->

Thursday, February 28, 2013

Bermulanya Sesi Train Qhaliff Fully Botol

Sekejap je rasa berpantang dan cuti 2 bulan neh..pejam celik pejam celik minggu depan dah nak anto anak2ku masuk taska..dan minggu depan jugak mama dah start nak kerja...sepatutnya masuk kerja hari jumaat, skali bos call suruh masuk awai la plak...kena attend training utk new task yg nak start isnin brikutnya...oh hooooo...seb bek leh attend from home je...sebab tu la dok pulun train qhaliff isap botol dan nak tengok berapa oz sehari qhaliff minum...

Qhaliff memang x de prob ngan botol..kalau dapat botol cik P mama pun susah dia nak serasi balik

Hasil dari pengetesan...qhaliff minum 10 oz dari kul 8 pagi sampai 6 ptg...sekali minum 2 oz...dalam 2 jam sekali dia akan mintak..so, sebelum time nyusu, standby siap2 susu...

ni total pump untuk semalam...kiranya kuar 10 oz masuk 19 oz...alhamdulillah rezeki anak2 mama...

Sarapun tumpang sekaki rezeki adik neh..setengah botol seharipun jadilah...syyyyyshhhh sara x tau ni susu mama...tu sebab dia minum ja..hahahaha...

10 comments:

Mrs Lurve said...

comel je qhaliff minum susu guna botol tue..storage botol merah tue nmpk kecik comel jer, brand apa dear?

SumeSakan said...

Mrs lurve : storave tuh brand pegion dear....senang i selalu attach trus dekat avent breast pump...yg tu je muat..brand lain x ngam...

Kakzakie said...

Heee... Sara ni balun sedap kan apa nak tolak. Bolehlah kongsi dgn adik sementara susu banyak. Bila susu dah berkurang Sara dah tak dapat kongsi.

SumeSakan said...

Kakzakie : itulah sara neh susu x memilih...kuat nyusu..itulah selagi mencukupi mama akan kongsi dengan kakak skit...harap rezeki anak2 mama neh bertambah...amin

aizu's life said...

dh besa dh baby nih.. smangat :)
ok mama, train jgn x train.. hihi.. aik, c kakak pn mnm susu mama gak ke.. pelik bin ajaib.. heheh

SumeSakan said...

Aizu : ahah selagi dia x tolak kita sumbat..hihihihi...

Rapunzeel Cikilolo said...

hehehe...

die tau kot sebab dah rasa dari baby :)

Nina K's Luviee said...

ahaha...orait jer qaliff menghisap kan tak der kerenah pun nampak

Mrs Lurve said...

owhh..brand pegion ehh...tq dear, nak p cari jgkla since i pun dh beli avent manual jgk hehehehe

SumeSakan said...

Alhamdulillah nina..dua2 anak neh x de kerenah time ngajor botol...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...