-->

Friday, November 23, 2012

Doakan kesejahteraan semua ye sayang

Assalamualikum semua…dah berhari2 x update d sini dan x berkesempatan jenguk kawan2 sekalian…Bukan niat d hati nak mendiamkan diri tapi kebelakangan nih dengan sibuknya, dengan anak x sihatnya, dengan kesihatan diripun x berapa stable, lagi plak dengan kena refer ke Hospital Putrajaya nya..dan yang terbaru lak kena plak di refer ke PPUM oleh pakar dari Putrajaya…Banyak kan story di sini…Tapi maaflah x sempat nak share lagi…banyak betul dugaan pregnant kali nih…Apa yang mampu dilakukan hanya berdoa semoga semuanya selamat dan d kurniakan kesihatan yang baik2 aje…Doakan untuk kami juga ye kawan2…Sama2 lah kita berdoa sesame kita…Chewahhh….

Sebenarnya banyak benda bermain dalam kepala aku sekarang nih…dengan Sara yang dinasihatkan untuk tukar ke tempat jagaan yang x ramai orang sebab kan nak elak dari kerap dijangkitit selsemanya..Kalau korang masih ingat, setiap kali sara selsema, secara automatic telinga dia gak discharge air sebab saluran dari hidung ke telinganya mungkin ada masalah ke hape aku pn x tau…So, untuk mengelakkan telinganya sentiasa lembap dan boleh memberi kesan kepada pendengarannnya..Doc nasihatkan tukar tempat jagaan Sara. Seyes aku buntu…dah 2 pengasuh aku Tanya sume dah x amik ngasuh…kat mana ag aku nak cari…sesapa ada kenal pengasuh di sekitar present 14 nih?hoho klu ada kasi tau ye…

Pastu memikirkan kes kandungan aku nih yang kena refer merata..seyes rasa risau dan penat sangat….tapi hubby lah yang banyak bagi semangat…yahh, aku akan cuba positifkan diri…fikir yang baik2..harap sumenya berjalan dengan lancar..x sabar rasanya nak menempuh lagi 2 bulan nih…korang doakan untuk kami ye…

Tengok Sara pun banyak bagi semangat kat Mama dia…Comel je aksi Sara nih…Seyes buat Mama rasa terhibur dan terharu..chewahh..luahan ngada…hehehehehe

Aksi Sara Sebelum Sujud

Blur La plak..Ni konon tengah sujud

Tadah tangan seolah2 cam baca doa : "Ya Allah Ya Tuhanku, kau berikanlah kesejahteraan dan kesihatan yang baik kepada kami sekeluarga termasuk adik dalam perut Mama"

Aminnn

Comelkan?...Ni antara Entri Solat Sara

16 comments:

Mrs Lurve said...

lama xnmpk u dkt sini, nak email takut ganggu...tertanya2 jgk mcm mana baby dlm perut tue..harap2 semenya baik2 belaka..kalo nk bercite, I ada ok...email je atau text me. comelnya sara, bagus kecik2 dh ajar kenal sejadah dan telekong..comel sgt

~aYu~ said...

dugaan preggy ni.. macam-macam.. ada yg senang, ada yg kena refer sana sini.. moga segalanya dipermudahkan.. terharu tgk sara tu solat.. comel sgt..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : ahah dear...banyak agenda sangat skang nih...kekeke..konon...alah u email aje lah..kompom i laju2 ja balas...x caye try tengok...ekekekeke

Tu lah dear...klu nampak mama n papa bentang sejadah kompom dia yg kalut sekali...konon nak join mama n papa solat jemaah...pastu sekerat jalan bising2...hehehehe

SumeSakan said...

~aYu~ : thanks dear..tu lah lain budak lain pe'elnya...yg 1st dulu alah smpi 9 bulan...yg ni lak muntah smpi bln ke-4 jekot..pastu datang dengan batuk, sakit belakang, masalh air ketuban lah, itu lah ini lah...redha je lah...cuma doa sume berjalan lancar kan?

Kakzakie said...

Ujian Allah berikan utk menjadikan kita lebih kuat dan dekat padaNya. Moga ada jalan penyelesaian. Terutama penjaga Sara kesian pulak kalau bertukar takut dia tak selesa. SS pun kena jaga kandungan tu dah tinggal 2 bulan aje.

izzah said...

alolo...comelnyer sara dengan telekung tu...sabar yek dear..insyaAllah mntak Allah permudahkan semuanya...sy doakan moga selamat bersalin nnti yek..xlama dah tu,lg 2bln...byk2 wat solat hajat yek =)

athlea said...

awek...moge semuanya berkeadaan baik ye.....doa byk2..insyaallah ALLAH permudahkan...ujian yang menimpa kite ni sebenarnye adelah kasih sayang ALLAH...die yakin kite mampu utk hadapinye...take care...
comel sara pakai telekung..mudah2an sampai besar die akan sentiasa jaga solat.

SumeSakan said...

Kakzakie : insyaallah kakzakie..itulah sara dah suka sekolah dia skang...semangat aje bangun pagi g taska...nanti klu hantar pengasuh cam ne la plak..sian dia...sabar ye anak mama...sama2 kita berkorban ye...

SumeSakan said...

izzah : thanks izzah...moga segalanya d permudahkan...

SumeSakan said...

athlea : insyaallah awek...thanks k...

TiranaAduka said...

salam sumesakan
1st nampak sara dah jatuh hati ni. Nak buat menantu leh?

Salam kenal dari tirana aduka

IntaNBerliaN said...

knapa ni... apa mslh?... risau plak baca.. pe2 pun, take care yer...

bagus sara... doakan kesihatan mama yer :-)

Fifi Nadhrah said...

tengah cari pengasuh la ni sis SS? ade hikmah disebalik semue tu.. Allah akan bagi bende yang bermanfaat je untuk hambaNYA.. kuat kan semanagt.. sabar ye.. fifi sekeluarga doakan akak dan keluarga..

SumeSakan said...

IntaNBerliaN : insyaallah lepas appoinment utk detail scan nanti saya kongsi ye..sakng cuma doakan yg terbaik je utk mama n baby...chewahhh

SumeSakan said...

Fifi Nadhrah : thanks fifi...hehehehe

SumeSakan said...

TiranaAduka : hehehehe...leh je...nanti isi borang nah...ekekekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...