-->

Friday, November 9, 2012

Resepi : Ice Blended White Coffee


Baru berkesempatan nak ngarang bagai untuk cara2 nak buat WHITE COFFEE ICE BLENDED nih…Untuk refresh korang leh tengok balik ENTRI nih yg aku janji nak post kan resepi aku tuh…take time btoi nak wat satu post pun…sibuk kate..maaf ye..

Ok antara Bahan2 yang perlu ada:


1 bungkus white coffe 3 in 1
1 kotak susu Dutch Lady
1 cawan ais ketul
2 sudu gula
Whipping Cream
Coklat cair (ikut korang lah nak pakai jenis apa kan?)

Cara-cara:

1. Campurkan susu dan 3 in 1 white coffee dalam blender
2. Masukkan cube ice dan gula
3. Blend dalam masa 10 saat..(kalau nak dia lebih halus mulus buat lah lama ag..ikut citarasa korang k)


4. Pastu dah dapat hasil yg korang nak..leh le tuangkan dalam cawan dengan rupa yg macam ini…
5. Pastu boh lah whipping cream kat atas buat gaya pusing2 gituh..


6. Last sekali untuk penambah kelazatan dan cantik rupa korang tambah lah coklat cam hasil aku buat tuh…klu korang rasa nak tukar nak tabur serbuk koko ke serbuk kopi ke dan ape2 je..ikut suka korang lah kan?base on creativity sendiri…yg pasti sodap dan menjimatkan…yummy..jom buat reramai…

Tadaaa ni lah hasilnya tempek gambo kat atas gak...ekekekeke



18 comments:

athlea said...

sedapnye awek.......terbaik la...btw,thanks for sharing this recipe ok...hehehe

Mrs Lurve said...

senang gila nak wat...kos pun murah jer, kalo beli mau melayang smpai 17hengget satu gelas huh..nak try

SumeSakan said...

athlea : hahahaah nanti try na awek...perisa apa ang wat leh la share kat sini...ok?

SumeSakan said...

Mrs Lurve : Kan senang dan menjimatkan...ujung minggu ni bleh buat...i nak g pekena kat umah u...hehehehe...terjahhhhh

Kakzakie said...

Dah lebihkurang macam kat Secret Recipe kan. Jimat teramat sangat nie.

SumeSakan said...

Kakzakie : btoi tuh...tabuq apa yg patut serbuk kopi ka apa skit dah bertambah ngancam...modal lebih kurang secawan dua kat secret recipe ka starbucks coffee ka?kita leh jamu satu family minum...nyum2 gituh...ekekeke

Fifi Nadhrah said...

satu sachet tu bancuh dgn susu satu kotak ke? maap la.. tertanye soklan tu.. tp mmg tak tau..

:: Mrs.Eady :: said...

vavavavaavav....!

SumeSakan said...

Fifi Nadhrah : ahah dear...bancuh dengan susu satu kotak...x pe x tanya kang tertanya2 kan?

SumeSakan said...

:: Mrs.Eady :: : hahahah teringat kat Padayapa

IntaNBerliaN said...

adehhh,... tgh bpantang.. mapu tgk je.. hihhiii

TiranaAduka said...

salam kenal.
Nice blog.kalau ada kelapangan sudilah singah.tq.

Uncle Lee said...

Hi Sumesakan, I sure love this iced coffee. I must check it out. I only drink iced coffee, 4 times a day apart from Chinese green tea.
Your mixture looks very nice and delicious.
Have a great week and keep a song in your heart.
Lee.

SumeSakan said...

IntanBerlian : x pe nikmati masa brpntg sbaiknya dl...nnt dah habis br pulun ye...hihihi

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

windunya!!! lama aih blog ni xupdate, bila dah update, is pulak yang xupdate.. campuq dedua.. jadi lamanya xjumpa (^___^)

SumeSakan said...

eeiyss : ahah kan dah lama kita x bertegur d alam maya nih...hihihihi...masing2 bz kot..ekekeke

Fifi Nadhrah said...

fifi datang lagi.. nak inform da beli old town white coffe 3 in 1.. nanti bleh la buat.. :)

SumeSakan said...

Fifi Nadhirah : wah laju2 kena buat nih..nanti update ye cam ne hasilnya...ekekekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...