-->

Sunday, November 25, 2012

Tema Lunch Rini...panggang Style

Haaaa sekian lama tempat pemanggang ni tersimpan dlm stor..ttiba rini hubby jengoikan dan request lunch ala2 bbq gitu....ratah je..nasi pn x nak...hihihihi..sebabnya lepas zohor kitorang dpt jemputan kenduri doa selamat tu yg masak gitu2 je tuh...

antara barang yg kitorang sdia..ayam dan daging perap..yg hitam tuh hubby experimen..katanya perap gangnam style..kakaka poyos kononnya nak test korea nye style..yg sebekas ag nih resepi slalu yg aku sdia utk bbq..yg sebelah kiri nih..yg merah tuh kuah ayam percik n satu ag tuh hubby nya resepi gak...

start memanggang

hubby yang gigih memotong daging yg siap di panggang

plating by en. Hubby..gigihkan?

ni ha hasilnya sebelum di ngappp...sekali sekala pekena macam nih memag sedap..yang bestnya sara pun suka...hihihi

10 comments:

Mrs Lurve said...

sedap..sedap...plating mcm dh boleh masuk masterchef hehehehe

athlea said...

wah..sedapnye awek.........
bestkan kalo buat camni kat umah..save cost save time n yang pnting kat umah ku syurga ku..btol tak....
wat kat umah ang okla..umah ang besar..asap pon senang kuar..kalo kat umah aku,mau asap dok dlm umah ja...hehehe...

ti buat lgi panggil la kami mkn eh...hehehehehe

SumeSakan said...

Mrs Lurve : Tu la pasai...bleh hantaq nama nih untuk musim depan...kekekekekeke

Rapunzeel Cikilolo said...

sedapnye memanggang...

Cik Muda said...

KALO MACAM INI BUKAN TAKAT SARA JE SUKA.. AUNTY AZE PON SUKAA....HIHIHIHI~

SumeSakan said...

RC : hahaha sekali sekala memang sedap...selalu2 muak...ekekekeke

SumeSakan said...

Cik Muda : Hahahaha kalau auntie azie suka meh la lain kali panggang2 ngan sara...ekekekeke

Fifi Nadhrah said...

bestnye.. husband rajin layang macam ni.. saye kalau bab masak memang husband surender.. tapi kemas rumah basuh baju jemur baju jage anak basuh pampers, pinggan, kemas dapur lepas masak bagi die.. senang cite.. saye pnye keje masak, lipat baju iron baju.. lain die settle.. tapi best jugakkan kalau husband masak.. nanti nak request la.. :)

SumeSakan said...

Fifi Nadhrah: hahahaha untung nya badan dia...ekekeke..tu lah dapat yg ringan tulang memang best...baru ada teman berbicaratime wat kerja...chewahhh...klu nak tau..dari bujang dulu selalu doa dan pasang angan2 moga d kurniakan suami yg ringan tulang...hehehehehe

IntaNBerliaN said...

tu dia... sedapnya... plating tu dah boleh msk mster chef dah tu.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...