-->

Friday, November 30, 2012

Air Naik - Flat MBPJ

Ni al-kisahnya, malam rabu yang lepas aku tidur umah MIL kat PJ. Ni sume di sebabkan nak laksanakan appointment baby dlm perut aku nih dekat PPUM esok paginya..Ye lah, klu nak gerak dari umah aku dari Putrajaya takut lambat pulak kan?sebab appoinmnet pagi..

Tengah aku asyik tidur malam tuh..tetiba nampak kelibat my hubby pi balik pi balik ke depan dan ke belakang umah…sambil tu pulak dengar bunyi bising2 di luar flat sambil bunyi hon bagai…dalam hati terdetik “Gapo lak nih memalam nih”…memang lah tahu hujan, tu yg sedap aje lena tuh…

Pastu terdetik lah nak bersuara,

Aku : Nape Pa?
Hubby : Air naik lah, rasanya nak kena ubah kereta, moto bagai nih.

Teruslah hubby kejut adik dia untuk ubah motor…time tuh kelang kelibut lah MIL, FIL sume bangun kuar pantau keadaan.

Kesian uols, rumah aras 1 memang dah masuk air…jenuh la diorang nak berkemas lpas nih…dah dapat bayangkan nak mencuci lantai bagai sebab umah aku kat kampong dulupun pernah masuk air gak…memang penat gila ahhh..sebab kan itu jugak lah…sijil dari aku tingaktan 2 ke bawah ilang…sadis x dak sijil UPSR dalam simpanan…hehehehehe

Ok meh nak share skit pict yg sempat aku snap malam tuh…


Sume sibuk dok ubah motor dan kereta ke tempat yg lebih tinggi

Tengok dah penuh ngan air..
Haaa yg baju biru tuh jiran MIL aku...dia lah yg sibuk2 kejutkan orang rumah bawah yg x sedar lena dek dibuai mimpi...

6 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

ni mesti ada saliran yang problem kan?

~aYu~ said...

Ya Allah.. mmg air naik la.. banjir.. skrg dah ok ke? dah surut dah? kalau ujan lagi sure lamabt surut kan..

Mrs Lurve said...

alahai kesiannya diorg, bab nak mengangkat brg tue..jenuh

SumeSakan said...

RC : mungkin la kot...MIL cakap dah beratahun xperanh naik air dah..skang ni jadi balik...tersumbat la kot...hehehe

Kakzakie said...

Kalau sebelum ini tak pernah mesti sistem perparitan dia tak disenggara. Atau kalau dah selalu pihak yg bertanggungjawab tak bertanggungjawablah tu...

SumeSakan said...

~aYu~ : yup ayu...time ujan lebat tuh...kitorang dah risau dah..seb bek ujan redha lepas tuh...so, airpun main surut..yang aini tau..pagi tuh nak g sepital air dah surut...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...