-->

Monday, November 5, 2012

HOMEMADE : Iced Blended White Coffee



Saja nak share pict nih…Ni cerita semalam punya…tetiba teringin gila nak pekena ice blended nih..apa ag trus bagi cadangan dekat my hubby cari barang nak buat jugak…nak plak adik ipar datang tido umah..so, semangat lah skit nak mereka pape kan?

Petang bila barang dah tersedia..pakat lah kami masuk dapuq sesame wat experiment…sekali menjadi dan sedap bukan main…sampai yg aku punya terpaksa berebut dengan si sara…terliuq ja tengok whipping cream tuh dah mencair sara x nak kasi jugak…bila aku mintak..straw aje yg dia kasi…sabor je lah…

Ok, nanti cara nak sediakan akan ku ceritakan d next post ya…adoii banyak lak post yang tertangguh…hehehehehe….kompom ketinggalan zaman t…hehehehe

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

amboiiii terliur!

umma sharifah said...

nak try la t....nampak sedap je

Mrs Lurve said...

wow...best gila nmpk! belum rasa ag

Rapunzeel Cikilolo said...

wooo. makan eskrem hujan2 ni :)

SumeSakan said...

:: Mrs.Eady :: terliur kalu kena p cari lah...ekekekeke...sebab terliur lah wat sndr...berbaloi2...eekekeke

SumeSakan said...

umma sharifah : try jangan x try..nanti saya kasi cara2 nya k...

SumeSakan said...

Mrs Lurve : best2 dan menjimatkan poket anda...chewahhh..nanti wat n rasa ek...erkkk u pantang coffee, nescafe x time preggy....?

Kakzakie said...

Dah macam kat Secret Recipelah..
Ini fevourite anak kakak tau.

SumeSakan said...

Kakzakie : yup lepas nih teringin ja boleh wat sndr dah...klu dak teringin kena terjah merata..sekali p terbang 30, 40 campuq makanan...kekeke..leh save dah...kan?kan?

4feet8 said...

taktau nak cari whipping cream yg halal..

izzah said...

sedap2...pos skit ke sini...hehe...

IntaNBerliaN said...

adeh... sedapnya nmpk...

Mrs Lurve said...

tgu resepi nie...lama xnmpk hehehehe sibuk ker?

Fifi Nadhrah said...

salam kenal dari fifi.. sedapnye!~ resepi..

SumeSakan said...

4feet8 : tu lah kena google btol2 la ye...

SumeSakan said...

izzah : nak pos nanti cair..silap2 sampai tinggal bekas aje...ekekekeke

SumeSakan said...

Fifi Nadhrah : salam kenal...adoii tu lah nak post dari rituh x berkesempatan...sbuk sokmo...

TiranaAduka said...

srulppp...agak2 berapa inggit kt kedai tu.?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...