-->

Friday, November 9, 2012

Mama Malu Sayang


Salam uols,

Bz btoi dua tiga hari nih...nak update resepi ice blended tu pun x nyempat ag....Ok berbalik pada tajuk lah...karang aku ni bkn bleh melalut x kena gaya...hehehehe...

Semalam, balik ja dari kerja..husband bawak kami anak beranak pergi Alamanda...konon nak pekena KFC...ok lah, utk pengetahuan uols anak I si Sara tuh kurang sihat ckit...hari2 sebelum tuh mmg Pupu dia lembik lah..memang buang banyak kali...nak dijadikan cerita...aku lak dengan confidentnya turun dari kereta x bawak pampers spare bagai..kononnya kejap aje...Ok tengah makan baik punya..Si Sara dah wat muka meneran...dengan baiknya mama tanya lah...

Sara, kamu berakkah?

dia senyum aje..n memang dia x beraklah time tuh...sekali dah abis makan..terlalulah kitorang dekat Reject Shop...Ok singgah kejap..wah comel lak baju budak2 nih..size Sara...murah kan?so, terstoplah kat situ sambil belek2 baju...yeahhh aku dah angkat 3 helai...

Sekali hubby bersuara...Mama dalam ada ag...jom g nengok kot ada cun2...Yup aku tengah usyar baik punya...Sara cam biasa dok main bawah tempat diorang susun baju tuh...masuk kuar, terbongkok, bertinggung bagai...memang baik bagi chance mama pilih baju kat dia...Sekali aku amiklah satu baju nak ukur kat dia..jeng jeng jeng time tuh trus terkesima aku...owhhh apakah itu d atas lantai bertompok2 dua tiga tempat...huaaaa anakku dah berak n bocor lak tuh...terus aku pandang sekeliling...Hahaha ada yg memerhatikan...budak2 kedai tuh usyar sambil lipat baju sambil gelak...terus aku senyum balik kat dia...Terus aku say sorry tau...

Laju2 bawak anak ku yg bertuah itu ke toilet...memang dia jalan sendiri lah..aku dah x larat dukung dengan perut yg memboyot nih...baju hubby settlekan...tengah anak aku terkedek2 jalan menuju ke toilet tuh..boleh plak dia bebel2...Mama...mama...usyukkkk...mama..usyuk...sambil tangan dok ttup hidung...adoii kamu memang lawak anakku...smpi kat toilet trus aku cuci bagai..sekali ngan suar dia aku cuci...terbogellah dia dalam tandas tuh sementara setle sumenya...

Yg bestnya...dalam kebasahan naik escalator nak ke parking kete...ada lah Pak Arab 3 orang depan aku n Sara...sambil2 acah2 Sara n sebut "Masyaallah, very cute"..ok dengan comot dan suar basah tu pn cute...ke lawak eh?hahahaha...

12 comments:

Mrs Lurve said...

alahai sara...pengalaman beharga utk mama nie hehehehe....abis yg bertompok2 dkt lantai sape yg cuci huhuhuhu

izan mama mia said...

muhahhaha..cian kat budak kedai tu kena cuci,..nasi baik tak kena baju....ish...sabar jelah...sara-sara

SumeSakan said...

Mrs Lurve : hahahaha mama dah lari..kompom lah pekerja kat situ tuh...ekekekeke..sian diorang...seb bek nampak sapa punya angkara...klu dak x pasal2 ingat ada binatang ternakan yg membuang...ekekekeke

SumeSakan said...

izan mama mia : tu la tuh...ekekeke...tu lah suar aje kena...so, pakai suar basah lah jalan ke kereta...nasib ye anakku

izzah said...

hehehe..kiut sara...xpe,pengalaman jd mak mmg gitu...nasib baik anak sy kecik lg, lum pernah jd kejadian gitu lg....heheh...

SumeSakan said...

izzah : hope awak x de lah pengalaman macam saya nih...tebai oo muka...hehehe

Rapunzeel Cikilolo said...

wooo.... sara buat kek fresh :)

Fifi Nadhrah said...

alahai.. mase main tak ucuk.. hihi.. sangat cute.. semalam pon saye g alamanda.. tapi time lunch.. :)

SumeSakan said...

Fifi Nadhrah : haaaa tu la pasal...bila dah sedar wat mama malu..dan2 malu...hehehehe...owhh awak tinggal putrajaya jugak ek...

IntaNBerliaN said...

hahhahahhahhah gelak saya baca entri ni.. hihi

dpt bygkan sara berjalan sambil tutup idung ckp busuk.. gaya mcm alisha.. hahahhah

TiranaAduka said...

pak arab jarang nampak kes cam tu disana.ekeke..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

sara... sara.. kat kedai tu cane? hehe (^___^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...