-->

Tuesday, July 19, 2011

Yeahhhh...Best..Best Balik Kampung


Aku bertolak balik kmpung khamis lepas lepas office hour n selamat sampai umah pukul 10 p.m. mcm tuh...smpi je trus pluk cium sapa yg ada...rindu wehhh.....pastu terus mak hidang nasi mkn sesama..yg x bestnya ayah x dpt join sebab smpai time untuk angkat org kilang....lauk kami mlm nih best sangat..masakn mak katakan...sambal sotong, udang galah masak kunyit, sambal belacan n apa entah ag...sbab aku just fokus udang galah je...ekekekeke...lpas da mkn..kitorang borak2 n mata pn dah naik kuyu trus la rest...

Balik kampung kali nih penat la jgak...smpai mata aku kat office rini kuyu2 tau..ngantuk + penat...banyak gak aktivit kami kali nih....ni lah antara yg aku dpt list.
Jumaat
1. pagi..bawak hubby, sara, adik N zikri g jalan2 mengkuang dem...saja amik udara segar...
2. balik je dr jln2 trus g umah kenduri dpan umah...tlg apa yg patut
3. Petang lak sama2 mmeriahkan majlis akad nikah my cousin kat masjid permatang sungai dua...cantik sangat cousin aku nih....
4. bawak mak, ayah, abg, adik n sapa2 je yg ada kat umah g makan malam kat Permatang Nibong...kat sini aku memang terliur habis ahh dgn dia punya Tomyam Poktek....teringat2 je rasa dia...huhuhuhu

Sabtu
1. pagi..G memeriahkan majlis berendoi bakal menantu aku Muaz Amsyar...kehkehkehe..tumpang srupa aku ni ada share ja...padahal posing ja lbih...
2. Pastu kenduri sepupu aku...fuhh serba grey...cantik sangat...
3. Lari jap g makan kat juru bersama my classmate masa sekolah mnengah dulu (Wafi & Ajip)

Ahad
1. G kenduri sepupu aku kat Penaga..Mat Alip aku panggil dia...masakannya mmgbest..laksa 2 mangkuk aku bedal...ekekekeke
2. G wat barbecue kat pantai seagate...sambil teman my hubby n daddy pancing

Isnin
1. X de pape aktvt hari nih...just masak utk my mummy sebab mak x sihat..sian mak...banyak jln n makan durian kan?
2. Petangnya bertolak balik...

Hmmm full kan aktvt kali nih...sori sesangat kepada kakyang..x sempat nak g melawat...insyaallah balik lg skali akn ku terjah ke rumahmu dear....k deatil aktvt n pict akan d susuli lepas entry nih...hehehehe

2 comments:

Mrs Lurve said...

ada nama i kan...i dgn pantas nk komen..
mcm tue la..kata nk bawak sara dating dgn i sehari kan..tup2 p dating dkt mengkuang damn..xperlah yang damn tue nk tutup dh tau bulan 8 nie selama 5 tahun ok..nasib bek u p..

aduh..bab tomyam poktek rasa nak nangis tue..mentangla i xleh mkn ag kan..

semuasakan said...

hehehehe...sabar ye dear..nant dah abis pantang u g mkn ek...makan besar tau...ekekekeke

tu lah sian ang x dpt date ngan sara....aku mmg nak g tapi tu lah pack sangat....heheehhe..jgn marah tau nant cepat tua...ekekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...