-->

Wednesday, July 27, 2011

Kampung 6 : BarbeQ kat Pantai Seagate


Plan nih tetiba je terpacul dari mulut aku n adik aku….so, pagi2 buta sbelum berangkat g kenduri..kami tejah pasar dulu beli kerang, ayam, daging n klengkapan yg patut…blik trus siang2 n perap apa yg patut…balik je dr kenduri, rest jap & petang dlm kul 4 cam tuh kami gerak….

Benornya tujuan utama ke pantai nih nak teman my hubby n ayah pancing…so, sambil2 tuh baik kami wat aktvt gak kan?bleh menjamu tekak sambil mnunggu tuh….da lama rasanya x bakar2 nih…dulu my abg pooh rajin gak setup kumpul adik bradik sambil bakar2 kat umah mak…tp skang cam da jarang je…maybe masing2 sbuk kot…tp srius best bila kumpul cam tuh walaupn agak penat skit ahhh..almaklum lah adik beradik ramai katakan…ekekekeke

K sampai je trus kami usyar2 port baik punya utk kami beristirehat…tempat yg mak plan d bawah pokok rimbun da d kebas org…so, terpaksalah cari d celah2 semak…hehehehe…lepas da hampaq tikaq apa yg patut trus setup tempat bakar…n tugas membakar apa ag adik aku & akak ipar aku ahhh…aku kan guna contact lense…so, ada alasan la menjauh kan dr…cerdik x aku?ekekekeke…tp x skejam tuh k…tolong gak yg len …ekekekek

Apa sara buat tuh?

Haha...Zikri dah terbogey....
Ayah tengah setup pancing
Jambatan Pupau Pinang


Ngail dapat apa tuh sayang?
Gaya balingan

Mak amik turn tolong bakar jap


Jom makan Kerang Bakar
Tinggal ayam...daging sangat laku k...

2 comments:

abdul ain said...

kempunan tak dapat makan daging... huuuu

semuasakan said...

hehehehehe....papa x dpt mkn ker?
x pe nant kita bakar kat umah ek...so, x yah kempunan2 dah...hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...