-->

Tuesday, July 5, 2011

LoSt My EnGaGeMeNt RiNg

Semalam time tgk tv..tetiba terkesima dgn satu iklan cincin perkahwinan...sekaligus trus usyar jari yg sentiasa menyarungi cincin pertunanganku d sebelah kanan...tetiba rasa nak membeliak kan mata sebesar2nya bila lihat jari aku kosong tanpa seurat benang...terus aku pandang en. hubby....air mata dah berlinangan...aku tau aku da cicirkan cincin kesayang aku tuh...."white gold" tanda pertunangan kami lbih kurang 1/2 jam sebelum mlangsungkan pernikahan pd 11/12/2009. 

X tau kenapa, aku x dpt control emosi aku & trus aku nangs kat pangkuan en. hubby...trus dia tenangkan aku..sama2 kami cari..kat toilet, dapur, dlm keta & segenap sudut lah yg dah aku terjah selepas pulang kerja...habis tong sampah en. hubby geledah..sian en.hubby...naluri aku kuat mengatakan yg cincin tuh dah tercicir d office...tp aku x tau kat mana...x pernah ag cincin tuh coba untuk melepaskn diri dari aku tau....aku lak memang x pernah tanggal cincin tuh melainkan melakukan aktvt yg perlu d bukak...korang paham la kan?huuuuuuuu.....semalam masa mkn rojak time lunch sempat lagi aku dok belek2 ia....x sangka rupanya itu kali terakhir aku lihat ia...cedihhhhhhh..nak je aku announce kan satu putrajaya nih...sapa jumpa tlg pulangkan pd aku...tp mcm poyo kan?tp tu lah wlupn org anggap ia biasa..tp bg aku tersirat seribu makna buat aku....huuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....nak nnyanyi lagu selmat tinggal cam x sesuai plak...huaaa aku yg kena tinggal rupanya....moga dpt jmpa balik..aminnnn

Ni lah cincin kesayangan aku nih...A@A

6 comments:

Mrs Lurve said...

yang...
aduhai, mcm ne blh hilang?
misplace kot...cuba u cek btl2..dlm handbag u ke?

semuasakan said...

darling..i x tanggal langsung semalam...i da cari merata...memg cincin tuh longgar skit..tp x pernah tertanggal sndr...sdih la dear....

Mrs Lurve said...

owhh...trut sedih..
pasnie lbh berhati2 ok...tp jgn sedih sgt, nti mesti ain beli lain.. :)

semuasakan said...

huaaaa klu dia beli lain pn x sama la dear..ni ada meaning dia yg tersndr...untuk mengubat hati je bleh la...huaaaaa

Cikgu Jack said...

aku hilang cincin kawen aku masa kuar tandas kt RnR sungai buluh...tensen trus frust sampai skg!!!huhuhu!

semuasakan said...

hahahaha....lg tragis no cincin kawen...silap2 masuk lubang tandas dah...sama2 lah kita menyabarkn dr...hehehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...