-->

Tuesday, December 11, 2012

Dah Start Dah Persiapan Barang Baby

Salam uols...jarang btol update skang...bz plak ujung2 tahun nih....macam yg aku ckp sblum nih memandgkan bby dalam peyut nih insyaallah boy...maka adik aku dah offer baju anak dia start dr new born smpi umuq 2 tahun...tudiaaaa jimat dak uols...jimat sangat lah kan?

satu box ni haaa adik aku dah siap basuh bagai...termasuk bju jln2 ag...

ni lak baju sara yg dah siap d basuh dan lipat...hehehe recycle baju kakak ye anak mama dlm prut...yg lain sume pink..yang ni je yg sesuai

ni hasil yg dah di combine..x termasuk baju jln...ni utk persiapan dlm pantang nanti...

yg aku beli setakat ni baru yg ni je...hihihi

2 helai bedung moden...comel lak tengok tu yg beli tuh..siap zip..kompom x terburai lpas nih...hihihi

ni papa beli..takut baby majuk x beli baju langsung...sanggup papa spend 100+ utk baju nih kat bakal baby...

setakat ni baru 2 benda nih lah aku beli...x tahu nak beli apa dah..yg len dah ckup lengkap...yg dalam list tinggal pampers dan botol baru je utk train baby isap botol nanti...

bila dah shopping..kompom kakakpn dpt jugak...kesiann penat jalan...walaupun dia x mintak..

yg si kakak nih memang dah tabiat dia...smpai ja alamanda shopping x dan bayaq kompom dia start buat pojek...pastu bising2 sambil jalan...mama..beyakkkk...ucukkk...mama...ucuk...beyakkk...lg x smpi toilet lagi tu lah dia bising...malu I tau spanjang jaln...hihihihi

9 comments:

Mrs Lurve said...

byk gila baju adik u kasi...untung sgttt...

SumeSakan said...

Mrs Lurve : Hehehe...tu lah dear...syukur...sedikit sbnyak leh jimat kan?hihihihi..

Mrs Lurve said...

bukan sedikit sebanyak boleh jimat, memg byk yg boleh jimat...suka...suka.. duit utk keperluan brg baby, boleh pk utk keperluan lain..

SumeSakan said...

Mrs Lurve : ya ya setuju...dulu time sara seingat i riban2 gak habis...2K lbi gak lah...ye lah sume x dak kan?sume nak d bli...

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu. dah habis lengkap la ni akak sakan?

~aYu~ said...

waa.. bestnya dapat boy.. dah sepasang.. jimat duit takyah beli baju baru bebanyak kan..

SumeSakan said...

~ayu~ :dah scan 3 kali nampak boy..x tahulah klu ttiba lhir t girl lak kan?hihihihi...

IntaNBerliaN said...

bestnya... untung ni... jimat duit.. byk lak tu.. hihi

Fifi Nadhrah said...

baju dari orang je da lengkapkan.. rezeki anak.. belum lahir lagi Allah da bagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...