-->

Monday, June 11, 2012

Nakkk...nakkk...nakkkk

Macam biasa..dr pregnant kat sara n untuk kali ke-2 ni...serangan angin yg sangat dasyat menjengah...yaaa dugaan lg buat aku untuk kali ni...hope alah muntah sampai 9 bulan time ngandung kat sara dulu x jengah lagi...angin ni pun da wat aku x selesa...erk sana...erk sini...nak kuar kot bawah susah plak...upssss...kiranya cam nyerang kat ulu hati la..snang nak ckp..

kebetulan semalam aku g klinik..amik ubat telinga sara yg x abis2 kuar air...aku trus la tanya doct berkenaan angin aku nih..doct sarankan aku amik gaviscon..dulu amik..sekarang sekali lagi..yup nak selesa punya pasai aku beli lah...setakat hari nih dah 1 sachet aku dah telan...bleh la control skit..tp ttap ada jgak ye uols..nak pulak time aku makan tuh sara nampak...trus dia nak..pastu dpt la dia sachet yg aku dah amik tuh...terasa lah dia kot mint2 skit2 tuh...

ttiba malam nih sampai lak dia gapai kotak berisi sachet gaviscon nih...trus bawak kat mama..sambil sbut nak..nak...memang mama x kasi lah...trus wat aksi gini...konon protes nak la tuh..x layan hokayy...





tgk minat lak ngan gaviscon ni..

P/S : sapa ada pengalaman angin tahap gaban cam nih...selain gaviscon apa ag ek boleh d amik...coooo share tgk..

13 comments:

izan mama mia said...

mula mengandung dulu sbb angin banyak sangatlah boleh syak ngandung...hahahahh...siap depan lagi boleh ekkkkk.... pastu pergi hospitl dia bg ubat...Alhamdulillah beransur hilang....

sara merajuk eks...nk jd kakak kn byk sabar..hihii

telinga sara masuk air masa mandi sungai dulu tu ker?

SumeSakan said...

Izan : ooo amik ubat tu ok eh..yg cecair putih tu ker?sy pernah amik pregnant lpas tp x de kesan...

Telinga sara da lama dah jd cam tuh...klu dia selsema je jd lah gitu..doct cakap saluran idung tuh bersambung ngan saluran telinga sebab tuh jd cam tuh..bila selsema je kuar cecair cam hingus tuh...

Rapunzeel Cikilolo said...

minum air kosong banyak2.. nnti angin akan keluar. kalau nak tido memang kena pakai stokin. sebab sejuk. tu cara tanak keluar duit

SumeSakan said...

RC : ooo bleh eh cara cenngitu..ok mlm nih try praktik tgk...tp tu lah angin nih sgt ketegaq...thanks dear tips nih...huhuhu

Naz said...

dugaan..hehe..harap Sara cepat lega ye..

IntaNBerliaN said...

sara pun nak rasa jugak yer.. hihii

sy xpnh ada pengalamn angin ni.. so, xleh nak kongsi cite.. :-)

SumeSakan said...

Naz: sara ok je..mama dia je yg da muncit ngan angin...adoyaiii

SumeSakan said...

IntanBerlian : jeles dengar org yg x de alah nih...tu la kan rezeki msg2 kan?

Wanieys said...

wani angin juga ms preegy kt qalief dulu..mmg xselesa sangat...pastu g checkup dr kasi ubat angin ok sikit :))

SumeSakan said...

Wanieys : kan sgt x selesa ngan angin nih...nak kena g jmpa doct mintak ubat gak lah cam nih...nak harap gaviscon bleh tahan gak rega dia...huhuhuh

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alolo.. comeyy aih sara ni wat aksi gigit2 camtu.. hehe (^___^)

is xdak pengalaman angin2 tu... qeja makan ja masa pegnen siMerah dulu.. hehe..

badan nek bagai dipam2..aduiyaiii (^___^)

Mrs Lurve said...

masa preggy 4 bulan ri2 xde pun pengalaman gini..minum air halia masa ngandung ok x?

Golden Rose said...

alolo...cutenye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...