-->

Tuesday, January 1, 2013

Warded @ Hospital Putrajaya

Salam uols,
Maaf ye x sempat balas kunjungan teman2...insyaallah lpas ni akn balas kunjungan ye...start dr contraction yg last post rituh mmg keadaan ksihatan kurg baik n mood pn x berapa elok..tp sempat ag wat majlis kesyukuran sambut besday sara n zikri serentak..sorang di awalkan..sorang d lewatkn..yg ni insyaallah ada time akan wat entri berasingan...

Ni nak cerita pasai contraction yg menyerang sampai aku x tertahan yg membuatkan husband trus bawak ke sepital utk wat pemeriksaan..kul 5 lbih aku terjah sepital...hasil dari check-up tuh contraction 2 ~ 3 in ten minutes...check jalan plak dah 2 cm..trus kena warded pg tuh...



Yg bestnya aku dtg aku je...satu barangpn aku x bawak..dah satu hal husband kena blk amik plak..entahlah naluri dok ckp yg aku lmbat ag nak bersalin...duduk 1 hr..contraction lak makin kurg...yg lg best tuh..doc check jln bleh plak 1 cm plak..owhhh bleh mngecil balik meh...aku tanya gak mici kat sini..dia ckp mungkin masa 1st tuh contraction kuat n now dah berkurangan buatkn dia ngecut balik kot...entah aku pn x paham...

Papepun aku harap n berdoa sangat moga segalanya d permudahkan...baby yg bakal d lahirkn sihat cam kakak dia gak...

Mood sedih..rindu dah dekat sara..dah nak masuk 2 malam x tido ngan sara...sebabkan hospital putrajaya punya polisi kanak2 bawah 12 tahun x leh naik ward...terpaksalah mama turun lobby jmpa anak mama..


sayu rasa bila dari jauh anak mama neh lari dari jauh sambil depa tgn nak peluk mama...nanti mama balik ye syg...


terubat rindu seketika..lpas neh lpas bersalin br jumpa...nenek dah bawak sara balik umah nenek...bila lah nak dpt jmpa tu ye...

10 comments:

MAY said...

Dah ckup time ke..semoge selamat melahirkn..sy pun risau ni..bb aktif sgt tendang smp x blh tdo..32 mgu da..

SumeSakan said...

May : thanks dear..klu ikutkn br 36 weeks + 5 hr....tp baby x sabor nak kuar kot...hihihi

Fifi Nadhrah said...

sedihnye bace entry tentang sara.. rase nak mengalir air mate.. mesti rindu sangat dekat sara.. tak dapat bayangkan berjauhan dengan ufairah..

p/s: dekat wad lagi ke? semoge semuenye berjalan dengan lancar..

izan mama mia said...

mgg selamat nnt yer...ala sara dah nak jadi kakak sudah..jgn sedey yew cayang

Cik Muda said...

alalaaaaaaa....nape tak hantar kat umah presint 11?? kan ada pengasuh 3 orang ni..oopsss, 2 je tinggal, lagi 1 masih bercuti honeymoon...

~aYu~ said...

cepatnya dah rasa nak bersalin yer.. moga selat dan dipemudahkan sumenya.. bestnya...

SumeSakan said...

Fifi : ahah dekat ward ag...jalan x bukak2 ag dok 1 cm tu lah...mcm sejarah mungkin berulg je....adoyaiii

SumeSakan said...

Cik muda : auntie nak jg ker?auntie kan kerja...hihihihi

izzah said...

Moga slamat melahirkn yek...insyaAllah...kna doa byk2...alahai...sian sara kna tggal...xpe,nk jd kakak kna brdikari...nnti leh tlg jaga mama n adik:-)

Fifi Nadhrah said...

ape kabar ibu di sane? rindu pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...