-->

Wednesday, December 14, 2011

Sedih..Kenapa Mak Cakap Macam Tuh…

Google Image
Dua hari berturut2 aku call mak aku…almaklumlah anak mak kate…hari2 call…sehari x dengaq suara rasa cam ada je yg x kena…So, cam biasa berbual lah anak dan mak nih…Tetiba terlinatas kat benak aku..”Alamak hari nih dah berapa hari bulan nih…rasanya duit kat mak & ayah x masuk ag”

Aku : Mak, Nuun (nama manja aku..kekekeke) x bawak masuk duit kat mak ag kan bulan nih…?
Mak : Ahah…x pe lah mak ada duit ag…(ni lah ayat mak aku selalu guna…mak aku baik sangat…x nak susahkan anak2)
Aku : (Aku gelak je lah sebab aku mmg dah kenal mak aku…)Sorry na mak nant nuun transfer kat Ijat (Adik aku)..
Mak : X pe lah….angpa pun mesti nak pakai duit…nanti sebab bagi duit kat mak..angpa plak kena jimat cermat…kesian kat angpa..
Aku : (Huuu terharu…sedih lak rasa)Laaa mak jangan la ckp macam tuh…insyaallah ada aih rezeki tuh…mak tu je, jangan lupa doakan kami sentiasa dimurahkan rezeki no..
Mak : Angpa x yah risau..mak ni sentiasa aih doakan anak2 mak nih…

Huuuu seyes terharu…Lepas je hari nih…keesokannya tuh mak aku lak call aku….

Mak : Assalamualaikum…Tadi ang ada call mak dak?ada bunyi tepon (mak aku nih x berapa nampak skit kalau x pakai spek mata)
Aku : X tepon lagi pun mak…
Mak : OOO Akak hang la kot….Ang tengah wat pa?
Aku : Dekat office nih…tengah wat keja skit…
Mak : Laaaa…mak kacau ang la nih….?
Aku : Dak aih…untuk mak nuun sentiasa ada masa don’t worry k…

Mak aku diam seketika…pastu bersuara balik

Mak : Kacau ang wat kja ja…MAK MINTAK MAAF NAH….

Seyes...Tersentuh hati aku seketika…

Aku : Nape mak cakap cam tuh…cedihhhh…
Mak : Haaa la kot2 mak kacau ang….

Huuuuuuuuuuuuuuuuuu seyes meramu ayaq mata aku bila kenangkannya…Aku tau benornya mak aku rindukan aku tuh….Insyaalah hari krismas nih nuun balik na makkk….nuun pun x sabaq nak jumpa mak….rindu sangat….

Korang percaya tak sampai sekang aku still tidoq atas riba mak aku…sampai skang aku sandar kepala kat bahu mak aku…sampai skang aku suka suruh mak aku suapkan aku & sampai skang kalau aku balik kampong aku akan cium mak ayah aku sebelum aku masuk tidoq…seyes aku rapat sangat ngan mak ayah aku….sebab tuh sampai sekang setiap hari aku kena call mak aku….rasa x lengkap seharian aku tanpa dengaq suara mak aku…cedihhhhhhh….Mak luv u so much…

Janji aku yg x tertunai…

Mak aku pesan…lepas kawin nanti..x de suap2 dah eh….jangan nak ngade2…akakakaka….sorry..tetap suka kacau mak makan…air tangan mak kan sedap kate…ekekekekeke

2 comments:

asyraf ahmad said...

biasenye mak bosan kot duk umah, tu yg cakap gitu tu...kot laaa...hehehe
lain mak lain sifat...

to my blog - Acapsuur (>,<)

SumeSakan said...

Acapsuur : tu la tuh....tp mak kite nih ramai kat umah yg teman dia..cuma anak dia yg sorang ni je lah jauh...yg lain sume keliling pinggang....tu yg len skit tuh...papepun syg mak...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...