-->

Tuesday, March 12, 2013

Majikan Pun Galakkan Penyusuan Susu Ibu

Haaa ni nak share kenapa aku kata tempat kerja aku sangat galakkan pemberian penyusuan susu ibu neh...galakkan bukan saja nampak dari segi bagi dorongan bg motivasi dan semangat kepada pekerja..penyediaan tempat yg bersesuaian dan khas kepada mummy2 neh pn leh jadi pembakar semangat dan keselesaan buat para ibu cam aku neh..nape aku cakap cam tuh..?jom usyar apa majikan aku sediakan bagi keselesaan time ngepam kitorang..

ni haaa bilik khas buat para mummy2 yang kerja kat sini

Dalam neh ada 4 bilik berasingan..kiranya satu proses satu bilik lah..kiranya selesa habislah nak ngepam dalam apa keadaanpun...chewahhh

Haaa peti aispun ada siap disediakan...ujung tu pulak siap ada 2 sinki untuk proses membasuh kelengkapan..

Ni lah qhope setiap satu bilik yg tersedia kat sini..siap meja dan kerusi uols..

Sangat selesa kan?klu dulu tempat kerja lama kitorang ngepam ramai2 dalam surau..cam ni pun best gak ada teman berborak..keadaan sekarang neh cume terdengar bunyi mesin ngepam je lah bagi yg guna electric breastpump..

Apapun..keselesaan adalah satu anugerah..tapi semangat ibu tuh yg penting untuk beri fully susu ibu buat cahaya mata tersayang..chaiyok2

6 comments:

aizu's life said...

bestnye opis cenggini.. baru la selesa.. kat opis ni, akak2 tu akan masuk surau or stor utk jalankan proses tu..

Fifi Nadhrah said...

bestnyeee.. fifi selalu dalam stor.. celahcelah rak.. sedih je kan.. tapikan SS.. semangat tu punye tinggi sampai hilang rase sedih.. sekarang ni da pakai fs senang sikit la.. kat tempat sendiri je..

Mrs Lurve said...

bestnya dear...bagus sgt nie, kalo seme ofis dpt wat gini..i pun duk nmpk surau je nti hehehehe

~aYu~ said...

bagusnya opis ni. mmg prihatin dgn ibu-ibu yg breastfeed. selesa je.. sy kat opis ni ha kalau pam kena gi surau la..

anitadiana said...

bagusnya opis yg menyokong susu ibu ne..kat opis ne...biasa kat surau atau bilik-bilik kosong aje lah...

Nora Karim said...

Wah, untungnya... bagus la opis prihatin cam ni... dulu time saya keje, mengepam kat surau jugak...yg ni mmg selesa habis la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...