-->

Friday, September 28, 2012

Wahhh Rindunya...

Salam sume...hahaahha ada lagi ker yg sudi jenguk blog berhabuk nih...akakakaaka...gila rindu dunia blogging ku....rasanya dah 3 bulan lbih aku x cot cet di sini....nak kate sibuk x jugak..nak kata x sempat x jugak...kenapa aeh...?

sejak aku bekerja kat tempat baru pertengahan bln 6 hari tuh start tu lah aku dah x publishkan satu post pun...hahahahaha...banyak yg dah termiss aku nak cerita...hmmm semua dok pekam aje...last2 dah jadi pekasam....klu pekasam leh mkn sodap la jugak kan?haa kan tengok dah melalut...tapi wlupun aku x terbitkan satu post pun dalam tempoh nih x bermakna aku x melawat kawan2ku d alam maya nih....cuma x sekerap dulu lah....

nape ek aku jadi macam nih... :

meh nak story skit

Perkara 1 : Alahan Teruk

Aku rasa sebab alah aku teruk kot masa trimester pertama ngandung rituh...seyes x larat n letih sangat...sblum tuh korang tau kan aku ni Mom to be utk anak ke-2...?hahaha cam lawak lak soalan aku nih....masa aku start kerja kat tempat baru rituh aku baru pregnant dalam 2 bulan macam tuh...memang banyak dugaan lah kome...mau dak dengan nak belajar benda baru ag, dengan alah muntah2 bagai....x ckup dengan tuh angin lagi satu badan..lepas tuh serentak pulak dengan migrain aku yg berlarutan berhari2...gila tak?..hahaha mana ada gila, tu dugaan utk aku kan?lain org lain dugaannya....aku terima dengan redha...hahahahaha...

Perkara 2 : Sibuk Kerja Tempat Baru (Company HP)

Hmmm nak kata sbuk x de lah sibuk smpi x leh ronggeng2..cuma biasalah namapun baru kan?banyak benda yg nak kena belajar...x de nyer masuk2 terus tere sume kan?tp aku rasa ni bkn penyebab kot buatkan aku x dak mood nak ngarang bagai.

Perkara 3 : Masa

Mungkin masa kot....bagi aku masa yg ada tuh aku nak amik kesepmatan rehat secukupnya...ye lah letih amats uols...leh kata trimester pertama tuh hari2 dalam kul 8 lbih aku dah lelap mata...klu x dalam bilik depan tv aku dah terbongkang...kluar air liur basi ke tak aku x pasan...hahahahahaha...kekadang tuh smpi je umah dari tempat kerja aku dah terbongkang...memang letih n malas tahap gaban...gaban pun x malas cam aku tau...dalam tempoh nih memang jasa hubby aku x leh lupa...sume kerja umah, kerja bukan umah, kerja berdaftar x berdaftar sume hubby yg buat....bermula dari pintu masuk umah sampai lah ke dapur, bilik tidur, ruang balkoni sume...sian hubby...tp yg bestnya hubby cakap dia redha....hahahaha...comel aje...

Aku rasa ni je lah mungkin penyebab aku dah x terjah sumesakan ni lama...hahahahaha...harap2 masih ada lah kengkawan yg sudi baca coretan x seberapa aku nih...tujuan asal benaunya nak tempek gambar yg dah banyak jadi koleksi dalam phone aku tuh...nant d net post mungkin aku tempek2 gambar je kot....hahahahaha...sebagai kenangan d masa akn datang....chewahhh

OK, c uols in the next post. Keep in touch. Muah2


Tempek Pict Sara satu sebagai pengubat rindu...hahahahaha..konon...

9 comments:

~aYu~ said...

tula lama xupdate kan.. rindu lak.. take care yer..

Hidayah said...

welkam back...!

(lama tak hapdet pun ...link tetap tak remove..ada je kat sidebar tu..)

:)

SumeSakan said...

Ayu : saya pun rindu benaunya...tp bertahan...kakakakaka

Mrs Lurve said...

see...ramai yg tunggu u kan, tue la..sama sungguh nak update blog, cpt2lah sihat ok..

SumeSakan said...

Hidayah : Thanks Hidayah...sangat terharu...ekekekekeke

SumeSakan said...

Mrs Lurve : hahaha mana ada ramai...tapi sangat menghargai...hehehehe..insyaallah doakan kesihatan I k...

IntaNBerliaN said...

welcome back.. so, camne, dh hbs alah ke

SumeSakan said...

IntanBerlian : Thanks dear..hehehehe...alahah untuk muntah2 dah habis..skang nih continue dengan batuk lak...hmm macam2 dugaan saya nih klu ngandung...hehehehehe

athlea said...

tkpa..ramai still keep following blog ang...hehehe.weh update la psl raya kite...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...