-->

Friday, September 28, 2012

Raya Lagi Ker?



Hahaha entah pape tajuk…confirm lah x dah kan?tapi tu lah dah lama x update kate…gambar lama2 pun terperap lah kan?
So, terasa lah walaupun syawal dah berlalu aku tetap nak tempek gak gambar raya kat sini….aku x kisah…korang ada kesah?hahahaha…

Untuk pengetahuan uols raya lepas turn aku beraya kat penang…hahaha memang best la kan?sapa x best time to horray2 kat kampong jumpa insan2 tersayang…nak plak xcited nak kasi anak2 ku bersatu tengok gelagat diorang..anak2ku?korang ingat ag tak anak adik aku kan anak susuan aku…so, memang aku dah anggap cam anak aku lah…sapa suruh mengopek mama punya kan?hahahahahaha….

Sebabkan adik beradik aku ramai and sume dah kawin dan beranak pinak…memang meriah lah time kumpul2…yes I love that time…riuh rendah dek suara2 kami sume…tu x termasuk bunyi ayam, itik, kambing dan segala binatang peliharaan kat umah tuh…hahahaha…kat kampong lah si sara nih kenai serba serbi…yg paling x bleh blah…masa kami sibuk2 kat dapur memasak bagai…Si sara nih bleh plak qeyau sambil lari2 macam nampak hapo ag…ingatkan hantu ka apa…cittt rupanya kambing jengoi depan pintu…hahahaha penakut rupanya…hilang kekentalan yg ada…buli orang sangat ye nak…hahahahaha…

Ok lah terlebih membebel plak…layan aje lah gambar raya kitorang ni haaa….tu pun kalau lalu nak tengok ag…akaakka…ketinggalan zaman btol lah….hehehehehe

Ni gambar diorang main mercun di malam raya...segala mak nenek mercun diorang beli...meriah memang meriah lah...sampai jiran depan umah aku x leh tidur...kekekeke...maaf ye jiran ku...hahahah...raye kate...
Haaa ni gambor budak penakut bunyi mercun...jangan kata mercun bunga api pun dia takut nak pegang...hilang dia nyer KAHAQ la konon...Takut sampai pengsan di pangkuan mama...hehehehe
Ni haa anak jiran umah depan...kawan aku since kecik...yg sebelah Sara tuh anak dia...kononnya bakal tunang sara...tengok lah kecik2 mak bapak dah atur strategi...kakakakakaka..tp pantang jumpa kelahi sokmo...cam  ne tuh?
Ahah...ni lah insan2 tersayang dalam idup aku....Sara menten x mo senyum...ahaks...time nih dah preggy 5 month...tapi perut malu nak menonjol...sampai org x caye kite pegnant...hahahaha..pakai lak baju kurung moden u...seyes x leh blah...
Ni lah adik aku yg seorang...purple kan kami?hahahaha...kebetulan tema sama...
Ni gambar family aku...x ckup korum ag nih...klu dak penuh ruang nih....nak wat cam ne..masing2 dah berkeluarga x dapat kumpul sesama serentak...x termasuk family akak n abang sulung aku....
Adoii sara ni spoil btol...lena lak dia....kejut pun wat dono aje...
Haaa ni pict belakang umah aku kat kampung...Nice youuuu...sawah padi terbentang luas...tp padi baru amik terus x comeyy...hehehehe

Ok layan aksi 2 si kenet nih...klu rajin leh wat dioalog...namapun malas...pict kosong aje lah aku tampal...hehehehehe








*********************************************************************************
NI gaya nak kasi anak dara nih senyummm...hadoii aksi gini baru nak senyum...sabor aje lah....



6 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

hehehe. comey la sara.

*kadang2 tunang dr kecik menjadi. kalo ade jodoh tak ke mane kan?

SumeSakan said...

rapunzeel Cikilolo : hahaha thanks sudi komen ag blog nih...jakun sebab dah lama org x komen entry...kakakakaka...
X tahu lah...zaman skang nih mana main dah tunang2 dari kecek nih...sume cintan cintun cari sndr...mak bapak je yg ngade2 konon nak kenen2...ekekekeke

izan mama mia said...

lama tak muncul...comel sara...

IntaNBerliaN said...

comeynya budak kecik ni sorg...!! :-)

lama betoi tak update blog yer.. :-)

Mrs Lurve said...

sara kalo senyum memg comey lote

SumeSakan said...

Mrs Lurve : tu la pasal klu senyum mmg comel...tp tera nak senyum tu yg susah..hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...