Bahan-bahan
- Daging Salai
- 4 batang bendi
- 2 bungkus kecil santan (sebungkus RM1)
- 2 batang serai (diketuk)
- Garam secukup rasa
- 1 biji tomato (belah 4)
Bahan Kisar
- 1 ulas bawang besar
- 1 inci kunyit
- ½ inci lengkuas
- 2 bungkus kecil santan (sebungkus RM1)
- 15 biji cili padi (kalau nak lagi pedas tambah la)
Cara-cara
- Masukkan bahan kisar ke dalam periuk. (masak tanpa minyak sehingga naik bau)
- Masukkan serai yang telah diketuk tadi.
- Masukka daging salai.
- Masukkan santan dan garam secukup rasa.
- Masukkan bendi dan tomato.
- Sentiasa kacau sehingga mendidih. (untuk elakkan santan daripada berketul)
Siapp!!!! Bleh la dihidangkan untuk kenyangkan perut.
No comments:
Post a Comment