Bahan-Bahan
2 Potong Ikan Tenggiri (Di goreng terlebih dahulu)
Air Asam Jawa (Segenggam asam jawa @ setengah mangkuk air asam)-kalau nak pekat tambah lagi la ye
Minyak 3 sudu besar
2 Potong Ikan Tenggiri (Di goreng terlebih dahulu)
Air Asam Jawa (Segenggam asam jawa @ setengah mangkuk air asam)-kalau nak pekat tambah lagi la ye
Minyak 3 sudu besar
Garam dan Gula secukup rasa
Bahan Tumis
Bawang Besar (1/2 labu)
Bawang Putih (3 ulas)
Halia (1 inci)
Cili Api (6 biji)
Bahan Hiasan
Bawang Besar di potong bulat (1 labu)
Daun Sup (kalau ada)
Cara-cara
1. Tumiskan bahan tumis sehingga kekuningan
2. Masukkan air asam dan masak sehingga pecah minyak
3. Masukkan garam dan gula secukup rasa
4. Masukkan bahan hiasan (kacau seketika)
5. Dah siap...bleh masukkan ikan dan gaul seketika..
Bleh la dihidangkan bersama nasi panas2...ni favourt my hubby nih...hehehehe..
No comments:
Post a Comment